Krimi

VIDEO: Bratislavčania, majte sa na pozore! ZLODEJI sú opäť v akcii, obzerajú si BYTY

Polícia vyzýva na dobré zabezpečenie a preventívne opatrenia v prípade dlhšej neprítomnosti v mieste bydliska.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Bratislavčania, majte sa na pozore! ZLODEJI sú opäť v akcii, obzerajú si BYTY
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Bratislavská polícia upozorňuje na opätovný výskyt bytových krádeží, ktoré nesú rovnaké znaky ako prípady z minulého roka. Vyzýva preto verejnosť na zvýšenú pozornosť a preventívne kroky, ktoré minimalizujú riziko vlámaní.

Obzerajú si byty

Od začiatku roka 2022 evidujeme na území Bratislavského kraja tri prípady, pri ktorých podobne, ako to bolo v roku 2021, nedošlo k zjavnému použitiu násilia pri vlámaní sa do bytu,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Pripomenul aj video zverejnené na sociálnej sieti, na ktorom sú zachytení dvaja doposiaľ neznámi muži, ktorí si v priestoroch jedného z obytných domov v blízkosti Dulovho námestia obzerali vchodové dvere do bytov. Vyrušení majiteľom jedného z bytov následne ušli.

V tejto súvislosti apelujeme na verejnosť, ak ste svedkom takéhoto konania neznámych osôb, bezodkladne kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158,“ zdôraznil Szeiff.

Značkujú si miesto

Vyzval tiež, aby ľudia kontrolovali, či nenájdu na dverách niektorý z prvkov, ktoré používajú zlodeji značkujúci si miesto – napríklad umelohmotné sponky ohnuté do tvaru V umiestnené medzi dvere a zárubňu, tepelné lepidlo nanesené medzi dvere a zárubňu či pretočenie krytu zámku na bezpečnostných dverách do zvislej polohy. Polícia tiež vyzýva na dobré zabezpečenie a preventívne opatrenia v prípade dlhšej neprítomnosti v mieste bydliska.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM