Rôzne

Týchto 5 burgerov v Bratislave musíte ochutnať

Zabudnite na tuctové fastfoody, v ktorých si kupujete burgery plné separovaného mäsa (v lepšom prípade) a miesto dobrej žemle si na tácke nájdete „špongiu“.

Ilustračný obrázok k článku Týchto 5 burgerov v Bratislave musíte ochutnať
11
Galéria
Zdroj: Facebook

Písomné pramene aj archeologické nálezy dokazujú, že pouličné stánky na prípravu rýchleho občerstvenia existovali už v najstarších kultúrach v Stredomorí, na Blízkom aj Ďalekom východe, teda prakticky všade, kde sa vyvinuli sídla mestského typu.

V stredoveku boli ulice veľkých miest plné stánkov s rýchlym občerstvením zvaných Popina. Ani hamburger teda nie je výdobytkom modernej doby. Viete, ktoré burgre v Bratislave sa naozaj oplatí ochutnať? Nižšie nájdete zopár tipov.

Každý mesiac nový špeciál

Menu v BeAbout tvoria čerstvé a šťavnaté hamburgery, buffalo krídielka, osviežujúce šaláty, sendviče, wrapy alebo pravé americké palacinky s javorovým sirupom. Okrem stálej ponuky jedál a nápojov tu nájdete aj aktuálnu špeciálnu ponuku – každý mesiac nový špeciál. Reštaurácia ponúka okrem výborných domácich burgerov aj týždenné obedové menu.

Reštauráciu BeAbout nájdete na Prešernovej 4. Viac z ponuky TU.

Mega burger

Poriadne hovädzie hamburgery vysokej kvality s dôrazom na chuť vám naservírujú vo veľmi obľúbenom Roxor BRGR & BEER. Burger v Roxore sa od klasických odlišuje už na prvý pohľad – netradičnou makovou posýpkou na žemli.

Roxor BRGR & BEER nájdete na Vysokej 28.

Kvalita pre kvalitných

Burgery z čerstvého kvalitného hovädzieho mäsa. To a nebíčko v papuľke sľubuje reštaurácia Strýko Burger. Okrem lahodných burgerov ponúka tiež dezerty, teplé nápoje, alko aj nealko nápoje.

Reštauráciu Strýko Burger nájdete okrem tradičného miesta na Lamačskej ceste 101 a Hálkovej 4 už aj v Starom Meste na Špitálskej 59 oproti Medickej záhrade. Viac z ponuky TU.

Koniec polotovarom

Burger Bare nájdete šťavnatý burger z čerstvého hovädzieho mäsa aj domáce hranolky zo skutočných zemiakov. Vychutnať si ich môžete síce v malom priestore, no v priateľskej atmosfére.

Burger Bar nájdete na Továrenskej 9.

Pretože šťastný býk = skvelý burger

Regal Burger a 100 % hovädzie mäso, ktoré pochádza zo slovenských fariem, kde chovajú hovädzí dobytok na otvorených lúkach počas celého roka. „Pretože šťastný býk = skvelý burger.“ Čím je výnimočný práve tento burger? Mäso v reštaurácii korenia a solia len na povrchu, vďaka čomu chutí ako skutočné mäso.

Reštauráciu Regal Burger nájdete v nákupnom centre Eurovea a na Palackého 4. Viac z ponuky TU.

Hamburgery v Bratislave
11
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM