Aktualizované Krimi

TRAGÉDIA v Bratislave: V dome našli telo muža, má ísť o známeho PODNIKATEĽA

V centre hlavného mesta zasahujú policajti aj protichemická hasičská jednotka.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA v Bratislave: V dome našli telo muža, má ísť o známeho PODNIKATEĽA
Zdroj: Reprofoto TV JOJ

V Bratislave v piatok (29. 4.) dopoludnia zasahuje polícia aj hasiči. V Starom meste, v byte na Matúšovej ulici, mali nájsť telo muža. Informuje o tom TV JOJ.

Otrava plynom

Podľa doterajších informácií TV JOJ má ísť pravdepodobne o podnikateľa Rastislava Bilasa, ktorý mal byť spájaný aj s niektorými známymi kauzami, ako napríklad s emisnou kauzou Interblue.

Ako uviedla pre spomínanú televíziu hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby v Bratislave Alena Krčová, na mieste boli ošetrené dve ženy a dve deti.

Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc údajne priotráveným osobám. Na mieste incidentu ošetrili a do nemocnice previezli dve dospelé ženy a dve deti,“ priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová.

Podľa informácií TV JOJ sa muž otrávil unikajúcim plynom z jeho hybridného vozidla, ktoré večer predtým odparkoval do garáže domu. Podnikateľ mal spať v izbe nad garážou.

Podnikal s emisiami

Bilas figuroval v minulosti ako projektový manažér spoločnosti Interblue Group. Slovensko firme, ktorá mala sídliť v garáži v USA, v roku 2008 predalo 15 miliónov ton emisií. Dohodu podpísal vtedajší minister za SNS Ján Chrbet.

Na tom, že spoločnosť následne predala emisie do Japonska, mala zarobiť 47 miliónov eur. V súčasnosti zaniknutá spoločnosť neskôr postúpila svoje práva spoločnosti Interblue Group Europe so sídlom vo Švajčiarsku. Tá tento rok prehrala na bratislavskom krajskom súde s envirorezortom, ktorý žalovala o viac ako 34 miliónov eur.

Článok budeme aktualizovať.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM