KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Obdivujte veterány a potom hor sa na Račianske hody

Bratislavčania, neseďte doma! Mesto je cez víkend plné parádnych akcií.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Obdivujte veterány a potom hor sa na Račianske hody
10
Galéria
Zdroj: Eva Sládková

Hody v Rači

Súčasťou podujatia bude tradičný ľudový program. Patrí k tomu stavanie mája, po ktorom račianski vinári pozývajú návštevníkov do otvorenej pivnice pod Nemeckým kultúrnym domom a vínnej uličky v amfiteátri v Knižkovej doline. Ďalej si hostia môžu pozrieť vystúpenia ľudových skupín, divadelné predstavenia, výstavy, degustovať víno či zastaviť sa pri stánkoch s jedlom. Súťažiť sa bude aj o najlepší hodový koláč.

Pre hody bude posilnená verejná doprava do Rače. Mimoriadne bude premávať električková linka 7 po svojej štandardnej trase z hlavnej železničnej stanice na Komisárky. Na linkách 52 a 56 budú nasadené kapacitnejšie autobusy. Linka 56 nebude obsluhovať zastávku Barónka pre uzavretie Alstrovej ulice od piatka (29. 4.) od 8.00 h do pondelka (2. 5.) poludnia. Hlavný program sa bude konať na Alstrovej ulici a v Knižkovej doline.

sobota – nedeľa / hlavný program sa bude konať na Alstrovej ulici a v Knižkovej doline v Rači / vstup voľný

Dobrý trh

Dvory, záhrady, výklady či terasy na Panenskej ulici v Bratislave budú opäť na jeden deň patriť návštevníkom i kultúre. Umožní im to tradičné podujatie Dobrý trh. Predstaví sa takmer 200 trhovníkov, chýbať nebude ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program pre Ukrajincov.

Dobrý trh na Panenskej ulici tak bude sprevádzať aj program v susedských kníhkupectvách, antikvariátoch a knižniciach.

sobota / Panenská ulica / vstup voľný

Majáles

Príďte sa zabaviť na prvý majáles v Bratislave v tomto roku do Podunajských Biskupíc. Čaká vás parádna ponúka rôznych Street food jedál, remeselné pivá, malokarpatské vína, atrakcie pre deti a hudobná produkcia.

do nedele / trávnatá plocha na Uzbeckej ulici pri pošte, Podunajské Biskupice

Veterány na námestí

Tradičná Prvomájová veterán Tatra rely Bratislava prilákala aj tentoraz rodičov so zvedavými deťmi, ale aj množstvo obdivovateľov starých áut. Nostalgia a vôňa benzínu sa ponesie dopoludnia celým Hviezdoslavovým námestím.

Veterány štartujú na Hviezdoslavovom námestí o 10.00 hod. a pokračujú smerom Devín – Záhorská Bystrica – Stupava – Záhorská Bystrica – Koliba.

nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / od 8.00 hod. / vstup voľný

Stavanie májov v Ružinove

Aj tento rok sa v Ružinove uskutoční tradičné stavanie májov v mestských častiach. Máj symbolizuje strom, buď smrekový, jedľový alebo brezový, ktorý mládenci vyzdobili stužkami, šatkami od milej alebo aj fľašou pálenky. V Ružinove sa bude máj stavať v niekoľkých častiach a pomôžu s ním dobrovoľní ružinovskí hasiči v sprievode FS Karpaty. Miesta, kde bude podujatie prebiehať nájdete TU.

nedeľa / od 10.00 hod. / viaceré miesta v Ružinove

Uštekaný deň

Rozkošní psíci sa v sobotu predstavia na uštekanom dni v nákupnom centre Bory Mall a zabojujú o absolútny titul Boriešok roka 2022. Chlpáči zabojujú aj o titul Miláčik sociálnych sietí. Víťaza vyhlásia na podujatí.

sobota / Bory Mall / vstup voľný

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Dobrý trh na Panenskej
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM