Rôzne

Toto je rebríček TOP netradičných brigád. Kde si zarobíš toto leto?

Školský rok skončil. Čo teraz? Nechaj peňaženky rodičov na pokoji a hor sa na brigády! Nielenže zarobíš, zažiješ aj kopec zábavných či netradičných príhod.

Ilustračný obrázok k článku Toto je rebríček TOP netradičných brigád. Kde si zarobíš toto leto?
10
Galéria
Zdroj: TASR

Stále viac študentov sa počas leta obzerá po dobre platených a zaujímavých brigádach. Čašníčka, zmrzlinár, plavčík, promotérka či pokladník. Bratislava ponúka širokú škálu letných povolaní.

Ak sa však chcete počas letných brigád aj zabaviť či dovzdelať, máme pre vás niekoľko tipov na netradičné a zároveň finančne dobre ohodnotené letné brigády.

Slnenie sa s ovečkami

Zarobiť, nabrať skúsenosti a zažiť kopec srandy s kamarátmi môžete aj na zahraničnom vidieku. Ak máte skúsenosti s prácou s hospodárskymi zvieratami či koňmi a radi sa motáte okolo záhrady, letná prácička na farme je pre vás ako stvorená. Navyše, posed v náručí prírody pod korunami stromov s utešenými ovečkami lieči dušu. Tak hor sa na farmy do Írska, Rakúska, Holandska, Švajčiarska či Anglicka!

Výhody: ubytovanie, strava, príroda, zdokonalenie sa v domácom jazyku

Au-pair v mužskom prevedení

Dávno neplatí, že opatrovateľka musí byť nežného pohlavia. Ak ste dobrým zabávačom a máte pozitívny vzťah k deťom, táto práca pre vás môže byť letným dobrodružstvom. V zahraničí už roky fungujú v úlohe au-pair aj muži. A svoju prácu mnohí odvádzajú naozaj ukážkovo.

Výhody: ubytovanie, strava, príprava na budúcnosť

Dovolenka v Alpách

Milujete hory? Ak ste ešte nemali možnosť navštíviť rakúske Alpy, brigáda domácej gazdinej či chyžnej v niektorom z domácich hotelov vám zaistí nielen dobrý zárobok, ale aj dovolenku ako sa patrí. Letné mesiace tak môžete prežiť vo víre turistiky, zábavy aj kultúry.

Výhody: ubytovanie, strava, príroda, zdokonalenie sa v domácom jazyku, príprava na budúcnosť

Bratislavskými ulicami

Dopravný podnik Bratislava hľadá vodičov električiek, autobusov a trolejbusov. Do svojich radov prijme dokonca i študentov, ktorí majú možnosť privyrobiť si formou brigády. Sľubuje im vodičák i možnosť postupu. Viac info TU.

Výhody: prax za volantom, vodičák, možnosť postupu, zocelené nervy

Zdravo na dvoch kolesách

Pre vášnivých fanúšikov bicyklovania je tu cyklokuriérčina. Celý deň na kolesách, vietor vo vlasoch a dosť z voľného pohybu. Žiadna nuda, namiesto toho zdravý adrenalín.

Výhody: pohyb, vzduch, slnko, voľnosť

Ako vyzerá deň zdatného cyklokuriéra, sa dočítate TU:

Budeš toto leto brigádovať?

nie
Letné brigády
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM