Alexandra Húsková Rôzne

Chcete skúsiť novú prácu? Hľadajú sa vodiči autobusov

Slovak Lines spúšťa výcvikový program pre mladých vodičov. Preplatí im celý vodičák

Ilustračný obrázok k článku Chcete skúsiť novú prácu? Hľadajú sa vodiči autobusov
Zdroj: TASR

Autobusový dopravca prináša projekt zameraný na záujemcov o prácu vodiča autobusu. Preplatí im náklady spojené so získaním kvalifikačných predpokladov a požiadaviek stanovených pre výkon práce profesionálneho vodiča autobusu a ponúka aj ďalšie pracovné benefity.

Adeptov na vodičov hľadá aj bratislavský dopravný podnik. Za vodičov električiek verbuje aj študentov : Chcete si privyrobiť? Čo tak skúsiť to ako vodič električky

Novým adeptom budú poskytnuté mzdové nároky už počas výcviku.

Slovak Lines odštartuje 2. mája výcvikový program pre vodičov autobusov. Je zameraný hlavne na mladých ľudí, ktorí hľadajú zaujímavú stabilnú prácu, avšak nemôžu si dovoliť zaplatiť úvodné náklady.

Na Slovensku totiž, podľa vyjadrenia hovorkyne spoločnosti Evy Vozárovej, absentuje príprava mladých ľudí na povolanie vodiča autobusu a mnohých môže odradiť vysoká cena za získanie vodičského oprávnenia (skupina D).

„Hoci máme aktuálne dostatok vodičov, kvalitné posily hľadáme neustále. Radi by sme podnietili záujem predovšetkým u mladších ročníkov, keďže pôvodná silná generácia postupne odchádza do dôchodku,“ vysvetlil generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Výcvikový program je určený záujemcom:

• bez vodičského oprávnenia sk. D, resp. bez kvalifikačného kurzu vodiča osobnej dopravy, • ktorí spĺňajú minimálny vek 24 rokov, sú občiansky bezúhonní, nemajú záznam o vedení vozidla po požití alkoholu alebo iných návykových látok, podmienkou je tiež slušné a zdvorilé vystupovanie, • ktorí sa zaviažu zotrvať po určitú dobu v pracovnom pomere v Slovak Lines.

Výhody pre nových záujemcov:

• preplatenie nákladov spojených so získaním predpokladov a požiadaviek nevyhnutných pre výkon práce vodiča autobusu, • poskytnutie mzdových nárokov už počas výcviku, • bezplatné ubytovanie pre vodičov s trvalým bydliskom mimo Bratislavy, • odmeny za jazdu bez nehody, pri životných jubileách, pracovných výročiach a za úsporu nafty, • preplácanie cestovného z/do práce, zľavy na cestovnom pre rodinných príslušníkov.

Čítajte viac: Čo prinesie predsedníctvo? Päť mesiacov nebudú centrom Bratislavy premávať električky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM