Nina Táborská Kultúra

Top udalosti víkendu: Čas urobiť si plány! Takýto program ponúka Bratislava na najbližšie dni

Ani tento víkend by ste sa v hlavnom meste nudiť nemali. Čakajú na vás dva dni nabité rôznymi kultúrnymi a inými podujatiami. S prichádzajúcim letom sa kalendár akcií napĺňa, preto sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie. Nech sa páči.

Ilustračný obrázok k článku Top udalosti víkendu: Čas urobiť si plány! Takýto program ponúka Bratislava na najbližšie dni
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Divadielko pre deti v Starej tržnici

Že opera nie je vhodná pre deti? O opaku vás presvedčí Detská opera Harmónia Bratislava. Pripravila si pre vás Donizettiho komickú operu – Nápoj lásky o nesmelom mládencovi Nemorinovi zaľúbenom do krásnej Adiny a o mastičkárovi Dulcamarovi, ktorý sa pomocou „nápoja lásky“ snaží pomôcť nešťastnému chlapcovi. Viac sa dočítate TU.

Sobota / 11:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Okrem toho sa v Starej tržnici počas soboty koná aj tradičný potravinový trh, ktorý prináša niekoľko noviniek a zmenu otváracej doby. Nákupy hneď zrána aj potešenie pre deti: Stará tržnica prechádza na letný režim

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Druhý dych pre Mičurin

Občianske združenie Hrad Slavín v spolupráci s partnermi pripravilo historicky prvé kultúrne podujatie v mimoriadne atraktívnom a v minulosti obľúbenom areáli po viac ako 15-ročnej odmlke. Počas sobotňajšieho dopoludnia na Búdkovej bude odhalená pamätná tabuľa a prítomní hostia budú môcť aktívne vyjadriť svoj postoj k budúcnosti budovy a jej okolia. Okrem toho vás čaká vystúpenie kúzelníka Ivana, predstavenie bábkového divadla JAJA s názvom „Chlapček a divoška", vystúpenie Alexandry Gazdíkovej, majsterky Slovenska 2015 v pole dance, Koncert kapely Femme Fatale, maľovanie na tvár, výstava fotografií aj občerstvenie.

OZ Hrad Slavín chce touto kultúrnou udalosťou upozorniť na rozmanité možnosti využívania areálu a budovy Mičurinu, ktorá v 50. rokoch slúžila deťom a mládeži, no od konca 90. rokov bola verejnosti neprístupná.

Sobota / 9:30 / areál Iuventy, Búdkova 2

Piknikové kratochvíle

Zaujíma vás, ako sa žilo, čo sa nosilo a ako to vyzeralo, keď lietali výstrely? V sobotu sa budete môcť preniesť v čase na piknik spred 70 rokov. Na otázky o móde, hudbe a životnom štýle odpovie úžasná Dasha Marlen a vojenskou časťou vás budú sprevádzať Kristina Sehnálková, Míša Zůbková a členky Kvh Zolium. Čaká vás bohatý program a večer zábava s tanečnou školou B-swing.

Sobota / 12:00 / BS 4 lány Bunker, Petržalka

Sobotňajšie tvorivé dielne v Petržalke

V areáli hotela Bonbón sa v sobotu budú skladať z papiera farebné motýle. Tvorivé dielne sú súčasťou Kultúrneho leta v Petržalke. Sobotňajšie tvorivé dielne budú vždy v sobotu prebiehať na detskom ihrisku hotela. V nedeľu sa tu zase konajú Nedeľné divadielka.

Sobota / 14:00 / Detské ihrisko v areáli hotela Bonbón / Vstup voľný

Kultúrne leto v Ružinove

Vystúpením tanečných skupín Tropical a Karavana začne v sobotu 4. júla o 19. hodine Kultúrne leto v Ružinove. Na veľkej fontáne v Parku Andreja Hlinku si diváci budú môcť pozrieť tance Latinskej Ameriky, Afriky, Oceánie či Ázie, prípadne sa ich aj naučiť. Viac sa dočítate tu: Kultúrne leto štartuje aj v Ružinove. Otvoria ho tropické tance na fontáne

Sobota / 19:00 / Park Andreja Hlinku / Vstup voľný

Rytieri na Devíne

Barok – alebo aj “perla nepravidelného tvaru” – obdobie mušketierov a 30-ročnej vojny. Aj túto nedeľu vás čaká celodenné podujatie pre malých i veľkých, ktoré všetkých zavedie do dávneho obdobia rytierov, dám a trubadúrov. Pripravené sú rytierske hry, historický šerm, historický tanec, rytierske súboje na koňoch.

Nedeľa / 10:00 / Hrad Devín – Národná kultúrna pamiatka / Vstupné základné: 6 eur, zľavnené: 4 eurá, rodinné: 10 eur

Festival Divokej vody 2015

Festival už po štvrtý krát predstavuje prototyp „iného“ festivalu, na aký sú slovenskí festivaloví návštevníci zvyknutí. Festival divokej vody je o športe a zdravom životnom štýle, je plný pohybu, aktivít, energie a dobrej nálady. Počas dvoch víkendových letných dní budete môcť vidieť niekoľko vodných a ďalších atraktívnych letných športov v exhibíciách a budete si môcť tieto športy aj vyskúšať. Tento ročník obohatí organizátor ďalšími športovými možnosťami, vzdelávacími workshopmi a praktickými ukážkami, súťažami pre návštevníkov a nočným programom. Nebudú chýbať ani wellness služby, oddychové aktivity a program pre deti.

Počas festivalu si verejnosť bude môcť skúsiť tieto športy a zábavné aktivity:

Rafting, hydrospeed, surfová škola, jazda na vodnom skútri, jetsurfing, kajaková škola, jazda na štvorkolke, školu kajaku, atrakcie ako sú Stand Up Paddle, Aquaroller, skoky do nafukovacieho vaku, jetsurfing.

Sobota-Nedeľa / 8:30 / Areál Divoká voda / Vstup voľný

Z mesta bude premávať loď Prešov s kapacitou 220 pasažierov, celú sobotu aj nedeľu. Lístky na loď sú k dispozícii v kancelárii osobného prístavu za 1 EURO. Taktiež bude celé dva dni premávať festivalový autobus od zastávky Nové SND (Eurovea) a posilnené budú aj nočné linky priamo z areálu Divoká voda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM