Nina Táborská Rôzne

Nákupy hneď zrána aj potešenie pre deti: Stará tržnica prechádza na letný režim

Stará tržnica v Bratislave pripravuje na leto nové otváracie hodiny aj program pre deti pripravený v spolupráci s Kultúrnym letom a Hradnými slávnosťami Bratislava. Pozrite sa, aké novinky na vás čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Nákupy hneď zrána aj potešenie pre deti: Stará tržnica prechádza na letný režim
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbené sobotné potravinové trhy v Starej tržnici sa v mesiacoch júl a august dočkajú skorších otváracích hodín. Pôvodný čas otvorenia sa z 10. hodiny ráno posúva na 8:00, čas ukončenia trhu zostáva otvorený, v závislosti od návštevnosti. Minimálne však do 13:00. Doteraz ste mohli trhy navštevovať od 10:00 do 15:00.

„Touto zmenou chceme reagovať na potreby návštevníkov, ktorí v letné dni prirodzene uprednostňujú skôr návštevu kúpaliska či výlety do prírody, než rozhorúčené centrum Bratislavy,“ vysvetlila pre Bratislava24.sk Denisa Chylová zo Starej tržnice. Na nákupy sa tak môžete po novom vybrať hneď zrána.

Druhou letnou novinkou určenou hlavne pre rodiny s deťmi je nová scéna Mestské divadlo v Starej tržnici, ktorá je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava.

V spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom sa počas každého letného júlového trhu uskutoční detské predstavenie. 4. júla sa môžete tešiť na spracovanie Donizettiho komickej opery „Nápoj lásky pre deti“, ktorú predvedie Detská opera Harmonia Bratislava.

Program:

„Ono sa to povie“ v podaní Feder Teater – 11. 7.

„O karkuľke“ z dielne Divadla Dunajka – 18. 7.

„Rytier Bajaja“ od Teatro Neline – 25. 7.

Všetky predstavenia začínajú o 11:00 na poschodí Starej tržnice.

Počas celého leta pokračuje aj ostatný sprievodný program trhov, striedajú sa burzy oblečenia, starožitností a kníh. Naplno beží tiež prevádzka sódovkárne Starej tržnice, počas trhov si tak návštevníci môžu načapovať sódovku do vratných sifónových fliaš.

Viac informácií nájdete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM