Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Tragický týždeň v Bratislave aj spomienky na mesto za čias socializmu

Petržalčania protestujú proti výstavbe nájomných bytov, nemocnici v Podunajských Biskupiciach hrozí sťahovanie. 5 najdôležitejších správ o Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Tragický týždeň v Bratislave aj spomienky na mesto za čias socializmu
8
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava ma za sebou tragický týždeň

Električka zrazila chodca, ktorý zraneniam podľahol. Požiar na palube lode v bratislavskom prístave sa, našťastie, zaobišiel bez obetí a závažných zranení.

Viac čítajte TU.

Petržalčania protestujú proti výstavbe náhradných nájomných bytov

Petícia má vyše 1200 podpisov. Nespokojní obyvatelia sú presvedčení, že nová výstavba by znamenala zvýšené riziko z pohľadu bezpečnosti, ohrozenia života a zdravia.

Viac čítajte TU.

Nemocnicu v Podunajských Biskupiciach presťahujú

Podľa ministerstva zdravotníctva nejde v žiadnom prípade o jej zrušenie. Zdravotná starostlivosť pre pacientov Kliniky detskej pneumológie a ftizeológie sa má presunúť do detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou.

Viac čítajte TU.

Sklad číslo 7. Unikátna pamiatka, ktorá sa zapáčila aj americkým filmárom

Skvost priemyselnej architektúry stojí na nábreží Dunaja viac ako sto rokov. Ktovie, ako by to s významnou pamiatkou dopadlo, ak by sa nestavala Eurovea. Našťastie, ako jednu z mála priemyselných pamätihodností v našom meste, sa sklad podarilo zachrániť. V súčasnosti zdobí Pribinovu ulicu a slúži ako priestor na rôzne firemné konferencie, večierky a výstavy.

Viac čítajte TU.

Ako vyzerala Bratislava pred Nežnou revolúciou?

Keď soch politika, tak obrovská. Týmto heslom sa zrejme riadili komunisti, keď „skrášľovali“ bratislavské námestia. Monumentálnu Gottwaldovu sochu na terajšom Námestí slobody prácne rozoberali dva roky. Z mramorového podstavca pozeral aj Lenin a Stalin. Na pochod študentov zo 16. novembra 1989 spomína vtedajší vysokoškolák a súčasný starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Viac čítajte TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

TOP UDALOSTI
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM