Krimi

MIMORIADNA SPRÁVA: V bratislavskom prístave horí. Na palube sú ľudia

bratislavskí hasiči a záchranári v nedeľu ráno zasahovali v prístave pri požiari kotolne nákladnej lode na Dunaji. Na palube sa nachádzalo 5 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNA SPRÁVA: V bratislavskom prístave horí. Na palube sú ľudia
Zdroj: TASR

Ako informoval cas.sk, bratislavskí hasiči a záchranári v nedeľu ráno pred 8. hodinou zasahovali v prístave pri požiari kotolne nákladnej lode na Dunaji. Na palube sa nachádzalo 5 ľudí.

„Bratislavskí hasiči momentálne zasahujú pri požiari kotolne nákladnej lode na rieke Dunaj. Na mieste zasahuje 30 hasičov s 9 kusmi hasičskej technik,“ informovalo krajské operačné stredisko hasičov Bratislavského kra­ja.

Požiar je pod kontrolou

„Viac ako 20 bratislavských hasičov dnes ráno zasahovalo pri požiari v priestoroch kotolne na remorkéri v nákladnom prístave v Bratislave. Na lodi sa v čase príchodu hasičov nachádzalo päť členov posádky, ktorých hasiči odviedli do bezpečia. Rýchlym zásahom sa im požiar podarilo zlikvidovať do jednej hodiny. Zároveň celú loď prehľadali termovíznou kamerou, aby vylúčili vznik skrytých ohnísk,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

Hasičom sa už podarilo dostať požiar pod kontrolu, nikto z posádky lode sa nezranil.

Pri požiari podľa jej informácií neunikli do ovzdušia škodlivé látky, potápačská skupina vylúčila aj únik nebezpečných látok. Nikto sa nezranil. „Príčinou vzniku požiaru bola pravdepodobne technická porucha na horáku ohrevu vody. Predbežne určená materiálna škoda je 30-tisíc eur, uchránené hodnoty sú vo výške približne 700-tisíc eur,“ povedala Farkasová.

Požiar nákladnej lode Bratislava
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM