KAW Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Aplikácia pre MHD, rozostavaná nemocnica aj stredoškolský kampus

Nová aplikácia vám ukáže polohu autobusu, na ktorý čakáte. Zaujalo vás aj bratislavské nárečie, výstavba stredoškolského kampusu a chátrajúce Rázsochy.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Aplikácia pre MHD, rozostavaná nemocnica aj stredoškolský kampus
13
Galéria

Neboli penáze, ale v pajzli bola prča. Poznáte typické výrazy bratislavského nárečia?

Megero, španihel, alatuti. Návštevník Bratislavy často ani nemusel vedieť, o čom sa domáci rozprávajú. Ponúkame ďalšie výrazy obyvateľov hlavného mesta. Okrem toho, že sú v ňom výrazné stopy nemčiny a maďarčiny, cítiť v reči Bratislavčanov aj ďalšie lokálne blízke nárečia.

Viac sa dozviete TU.

Čakáte na električku a stále nechodí? Pozrite sa, kde sa práve nachádza

Aktuálnu polohu vozidiel MHD si odteraz môžete pozrieť rýchlo a jednoducho na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava. V novom vyhľadávači si môžete pozrieť aktuálne pohyby všetkých vozidiel MHD aj so zakreslením ich polohy na mape a s popisom daného vozidla. Okrem toho tu nájdete aktuálne platný cestovný poriadok a môžete si naplánovať presnú trasu svojej cesty.

Viac sa dozviete TU.

Nedostavaná nemocnica Rázsochy v Lamači. Aký osud ju čaká?

V Bratislave sme na to už zrejme zvyknutí. Nedokončené budovy, ktoré roky chátrajú. Ukážkový príklad je nemocnica Rázsochy v bratislavskom Lamači. Začali ju stavať už v roku 1985. Projekt bol schválený dokonca už o tri roky skôr. Po viac ako 30 rokoch však na mieste stojí len betónový skelet.

Viac sa dozviete TU.

FOTO: Neďaleko Bratislavy vyrastie stredoškolský kampus. Aká bude výška školného?

Len 30 minút od Bratislavy vyrastie medzinárodný stredoškolský kampus, ktorý bude vychovávať budúcich lídrov. Stredoškolské kampusy poznáme len z amerických filmov. Čoskoro ale bude mať aj vaše nadané dieťa možnosť v jednom takom žiť a vzdelávať sa. LEAF Academy totiž plánuje pri obci Vištuk v okrese Pezinok postaviť medzinárodný stredoškolský kampus.

Viac sa dozviete TU.

Netradičné bratislavské: Hrejivé klbká vyliečia, drink z ľadového pohára povzbudí

Hľadáte netradičné bratislavské podniky, na ktoré len tak nezabudnete? Vybrali sme pre vás top štvorku, ktorá poteší milovníkov adrenalínu aj harmonickej pohody.

Viac sa dozviete TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

Nový stredoškolský kampus
5
Galéria
Zdroj: LEAF Academy
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM