Jakub Haršany Správy

Čakáte na električku a stále nechodí? Pozrite sa, kde sa práve nachádza

Aktuálnu polohu vozidiel MHD si odteraz môžete pozrieť rýchlo a jednoducho na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Čakáte na električku a stále nechodí? Pozrite sa, kde sa práve nachádza
6
Galéria

Dopravný podnik spustil na svojej webovej stránke novú aplikáciu, ktorá čerpá informácie priamo z dispečingu.

Novinky vo vyhľadávači

Určite sa vám neraz stalo, že ste čakali na zastávke MHD a vaše vozidlo stále neprichádzalo. Rozmýšľali ste nad tým, či už náhodou spoj neišiel, či má poruchu alebo ako dlho mu to bude ešte trvať. Teraz to môžete zistiť jednoducho prostredníctvom aplikácie na stránke www.dpb.sk.

V novom vyhľadávači si môžete pozrieť aktuálne pohyby všetkých vozidiel MHD aj so zakreslením ich polohy na mape a s popisom daného vozidla.

Okrem toho tu nájdete aktuálne platný cestovný poriadok a môžete si naplánovať presnú trasu svojej cesty. „Webová aplikácia je nadstavená tak, aby vyhľadávala čo najkratšie spojenia, aby sa cestujúci čo najrýchlejšie dostali do cieľa,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa DPB, a. s. Adriana Volfová.

Stiahnuť si môžete aj mobilnú aplikáciu

Nový vyhľadávač ponúka cestujúcim viacero noviniek. Nájdete tu informácie o trasách jednotlivých liniek, zoznam zastávok aj s vozidlami, ktoré nimi prechádzajú a časmi ich odchodov či aká je najbližšia zastávka z miesta, v ktorom sa nachádzate.

„Novinkou je aj mobilná aplikácia na vyhľadávanie spojov, ktorá je v súčasnej dobe v testovacej fáze. Cestujúci si ju môžu stiahnuť do svojich mobilných telefónov,“ dodala hovorkyňa.

Pokuty v MHD
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM