ELA Správy

TOP 5 tém týždňa: Zvolili ste si krásavicu kraja: Má 775 rokov a je v nej čo obdivovať!

Posledný septembrový týždeň sa v hlavnom meste diskutovalo najmä o problematickej doprave a novej parkovacej politike. Ktoré témy boli najčítanejšie?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Zvolili ste si krásavicu kraja: Má 775 rokov a je v nej čo obdivovať!
11
Galéria
Zdroj: malacky.sk , Gallery Šenk , TASR

Petržalské terasy poslúžili inak

Chátrajúce terasy panelákov pristavané k bytovým domom sú nielen estetickým problémom, ale najmä bezpečnostným. Smutný je aj pohľad na nevyužitý potenciál terás a priestorov po niekdajších prevádzkach, ktoré dnes zívajú prázdnotou.

Viac sa dočítate TU:

Najkrajšia v kraji

Hoci je Bratislavský kraj rozlohou najmenší na Slovensku, rozhodne má čo ponúknuť. Pýši sa krásnou prírodnou, historickými skvostmi, malebnými cyklotrasami, špecifickou gastronómiou či folklórnymi a vinárskymi tradíciami. Ako ste hlasovali?

Viac sa dočítate TU:

Obľúbený pivovar

Majiteľ obľúbenej krčmy otvoril na Lazaretskej „dvojičku“ Richtára Jakuba – Gallery Šenk. V štýlových priestoroch s umením na stenách si môžete vychutnať obľúbený pivovar Bernard, ktorý tvorí základ pivnej ponuky.

Viac sa dočítate TU:

Nová cesta

Nová komunikácia v celkovej dĺžke 6,5 kilometra odbremení od tranzitnej dopravy Most pri Bratislave a po dokončení obchvatu Bratislavy bude priamo napojená na diaľnicu D4. Pre verejnosť bude obchvat otvorený vo večerných hodinách.

Viac sa dočítate TU:

Nové parkovisko

V pondelok 23. septembra slávnostne otvorili v Malackách záchytné parkovisko. Nachádza sa v areáli Píla neďaleko železničnej i autobusovej stanice. Jeho kapacita je 91 parkovacích miest (86 štandardných, 5 pre zdravotne postihnutých).

Viac sa dočítate TU:

Ktorá obec z Bratislavského kraja je podľa vás najkrajšia?
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM