Správy

V Malackách otvoria záchytné parkovisko s kapacitou 91 parkovacích miest

Parkovisko má primárne slúžiť cestujúcim zo vzdialených častí Malaciek a z okolitých obcí, aby odstavili svoje vozidlá a prestúpili na verejnú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách otvoria záchytné parkovisko s kapacitou 91 parkovacích miest
4
Galéria
Zdroj: malacky.sk

V pondelok 23. septembra slávnostne otvoria v Malackách záchytné parkovisko. Nachádza sa v areáli Píla neďaleko železničnej i autobusovej stanice. Jeho kapacita je 91 parkovacích miest (86 štandardných, 5 pre zdravotne postihnutých). Bratislava24.sk informovala Ľubica Pilzová, hovorkyňa Malaciek.

Smart parkovisko

"Pred troma rokmi sme sa rozhodli, že aj my svojím dielikom prispejeme k podpore verejnej dopravy v našom regióne. So zámerom vybudovať záchytné parkovisko v Malackách sme v tom čase išli takpovediac do neznáma. Na nikoho sme však nečakali, mesto samo kúpilo pozemok a pripravilo projekt na čerpanie financií z eurofondov. K dobrému výsledku výrazne pomohol Bratislavský samosprávny kraj, ktorý zabezpečil pripojenie parkoviska na regionálnu cestu,“ konštatoval primátor Malaciek Juraj Říha.

Parkovisko má primárne slúžiť cestujúcim zo vzdialených častí Malaciek a z okolitých obcí, aby odstavili svoje vozidlá a prestúpili na verejnú dopravu (vlak, autobus).

Parkovisko má prívlastok smart, pretože jeho súčasťou je systém parkovania ParkDots od spoločnosti PosAm. „Osobitne ma teší, že nejde o obyčajné parkovisko, ale jeho pridanou hodnotou je inteligentný systém parkovania. Na parkovacích miestach sú inštalované senzory, vďaka ktorým môže verejnosť prostredníctvom aplikácie sledovať obsadenosť,“ vysvetlil J. Říha.

Parkovisko budú monitorovať bezpečnostné kamery Mestskej polície Malacky. Onedlho pribudne aj krytý prístrešok pre bicykle.

Projekt Zvýšenie kapacity prestupného terminálu IDS v meste Malacky prostredníctvom vybudovania záchytného parkoviska P+R je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu. Pôvodne odhadované náklady boli takmer 819 000 eur, verejné obstarávanie vygenerovalo sumu 754 672,67 eur.

V Malackách otvoria záchytné parkovisko
4
Galéria
Zdroj: malacky.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM