Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Zvezte sa s Majkou z Gurunu v električke a nezablúďte na pohotovosť

Uplynulý týždeň rezonovala najmä téma zdravotníckych zmien, ktoré nastali od 1. júla. A popri tom i spomienka na legendárnu Majku z Gurunu.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Zvezte sa s Majkou z Gurunu v električke a nezablúďte na pohotovosť
Zdroj: Bratislava24.sk/TASR , Zuzana Pravňanská FB

Lekárska pohotovosť v Bratislavskom kraji: Kde ju po novom nájdete?

Od 1. júla 2018 nastali zmeny v organizácii ambulantnej pohotovostnej služby, ktoré si vynútila zmena legislatívy upravujúcej organizáciu ambulantnej pohotovosti. Doteraz existujúcu Lekársku službu prvej pomoci (LSPP) nahradí ambulantná pohotovostná služba (APS).

Mesto chce dotiahnuť električku až do Vrakune a Podunajských Biskupíc

Bratislava má víziu dotiahnuť električku z centra mesta až do mestských častí Vrakuňa a Podunajské Biskupice. Vyhlásil to primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal po stredajšej návšteve rafinérsko-petrochemickej spoločnosti Slovnaft s tým, že električka by mala v budúcnosti premávať popri rafinérii. Kedy sa tak stane, však nepovedal.

Zuzana Pravňanská, známa z legendárneho seriálu ako Majka z Gurunu, riadi bratislavskú električku

Vari niet nikoho, kto by nepoznal legendárny seriál Spadla z oblakov, ktorý kraľoval televíznym obrazovkám v osemdesiatych rokoch. Jeho najväčšou hereckou hviezdou bola vtedy ešte malá Zuzka Pravňanská.

Vo Vrakuni sa zrazil vlak RegioJet s osobným autom

Vo Vrakuni došlo v piatok pred šiestou hodinou ráno k nehode vlaku RegioJet a osobného auta. To z doposiaľ nezistených príčin nedalo vlaku prednosť a vošlo na železničnom priecestí rovno do jeho jazdnej dráhy

Kam v Bratislave zadarmo: Veľká oslava s chlpáčmi, tanečná party aj koncert v Botanickej záhrade

Zaujal vás aj prehľad víkendových akcií, ktoré mali vstup zdarma. Z tých, ktoré pokračujú, je retro výstava. Chcete si oživiť spomienky na detstvo? V Slovenskom múzeu dizajnu vám ho pripomenú vám ho hračky, nábytok, spotrebný tovar aj móda. Zaujímavá expozícia vznikla pri príležitosti stého výročia založenia ČSR a 25. výročia vzniku Slovenskej republiky.

Výstava 100 rokov dizajnu
16
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM