Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Veľká oslava s chlpáčmi, tanečná party aj koncert v Botanickej záhrade

Víkend bude plný akcií, na ktorých sa výborne zabavíte. Oslavujte so Slobodou zvierat, na Bratislavský hrad vás zvezie historická električka a krv v žilách rozprúdi tanečná party.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Veľká oslava s chlpáčmi, tanečná party aj koncert v Botanickej záhrade
5
Galéria

Štvrťstoročnica Slobody zvierat

Sloboda zvierat oslavuje v sobotu 25 rokov. V rámci štvrťstoročnice si v bratislavskom útulku pre vás pripravili zaujímavý program. Môžete sa tešiť na vegetariánsky guláš, útulkovú tombolu, maľovanie na tvár, zbierku granuliek, psiu tortičku pre útulkáčov či testovanie GPS obojkov. Na deti čaká maľovanie na tvár na počesť veľkého úspechu – zákazu drezúry a vystupovania divožijúcich zvierat v cirkusoch. Ak chcete psíkom pomôcť, vezmite so sebou do útulku vrecko granúl akéhokoľvek druhu.

sobota / Polianky / od 14:00 do 18:00 hod. / vstup voľný / viac TU

Broňo Dobrota & Blues Rules

V Devínskej Novej Vsi si užijete príjemnú bluesovú muzičku. Kapela Blues Rules vznikla pôvodne ako sólový projekt Broňa Dobrotu. Vypočujete si ich v zostave Bronislav Dobrota, Peter Dobrota, Roman Náter a Ján Taňaši.

sobota / Tarzánia, Devínska Nová Ves / od 17:00 hod. / vstup voľný

Električkou na Československo

Chcete vedieť viac o kľúčových miestach v Bratislave, ktoré formovali históriu Československa? V rámci projektu Česko-slovenská / Slovensko-česká výstava bude premávať Bratislavou v letných mesiacoch historická električka ČKD Tatra K2 z roku 1971. Prevezie vás počas víkendov v júli a auguste. Nepremeškajte lektorované jazdy. V časoch 14:00, 15:00 a 16:00 hod. sa môžete tešiť na sprievodcov zo združenia Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy, o. z..

Električka bude premávať v uzavretom kruhu v Bratislave raz za hodinu v časoch 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 hod.

sobota a nedeľa / trasa električky: Národné divadlo (Jesenského), námestie SNP, Obchodná, Radlinského, Vazovova, Špitálska, námestie SNP, tunel, nábrežie, Národné divadlo / zadarmo

Bratislavský hrad pre deti

Počas júlových nedeľných popoludní patrí Bratislavský hrad deťom a rozprávkam. Od druhej júlovej nedele začnú na Bratislavskom hrade každú nedeľu o 16:00 hod. divadelné predstavenia pre deti. Deti sa môžu už túto nedeľu tešiť na Cisára, ktorý sa pokúsi nájsť svoje nové šaty u Hamleta, o týždeň neskôr na Odvážneho Zajka a poslednú júlovú nedeľu na Červenú čiapočku, ktorá sa snáď nepomýli v Komédii omylov.

nedeľa / Bratislavský hrad / 16:00 hod. / vstup voľný

Koncert v Botanickej záhrade

Romantická atmosféra Botanickej záhrady a tóny majstrov našej hudobnej scény pozývajú na jedinečný a neopakovateľný zážitok. V nedeľu vystúpia Vlado Vizár Jazz Trio – Patrícia Páleníčková gitara, spev, Vlado Vizár trombón, Vlado Mačej kontrabas. Vypočujete si špičkovú profesionálnu hudobnú produkcia jazzovej hudby – swing, mainstream a traditional. V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty neuskutočnia.

nedeľa / Botanická záhrada v Karlovej Vsi / 17:30 hod.

Letná tanečná party

Ibiza, Mallorca? Načo cestovať na opačný koniec sveta, keď tú pravú tanečnú atmosféru prímorských letovísk môžete zažiť aj doma? Najlepšiu dovolenkovú zábavu zažijete priamo v centre Bratislavy.

nedeľa / námestie pri Eurovea / od 15:00 do 22:00 hod / vstup voľný

100 rokov dizajnu

Chcete si oživiť spomienky na detstvo? V Slovenskom múzeu dizajnu vám ho pripomenú vám ho hračky, nábytok, spotrebný tovar aj móda. Zaujímavá expozícia vznikla pri príležitosti stého výročia založenia ČSR a 25. výročia vzniku Slovenskej republiky.

počas celého týždňa / Hurbanove kasárne / vstup voľný

Výstava 100 rokov dizajnu
16
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM