Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Ťažký život s hlodavcami odľahčilo sladké ovocie

Uplynulý týždeň najviac zarezonoval problém s neželanými susedmi: hlodavcami, ktoré znepríjemňujú život obyvateľom. Pre tých bez domova prišla dobrá správa.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Ťažký život s hlodavcami odľahčilo sladké ovocie
11
Galéria
Zdroj: Nadácia Cvernovka , bratislava.dnes24.sk , Berry Farm

Neželaní susedia

„Už je to neúnosné! Podvečer sa už bojím vychádzať von. Jeden potkan včera naháňal susedu. Utekala pred ním, keď išla z obchodu…" Toto je len jeden z mnohých nepríjemných zážitkov Bratislavčanov, ktorých terorizujú hlodavce. Do redakcie nám prišiel veľmi znepokojivý podnet, že kamenné námestie obsadili potkany!

O desivých skúsenostiach s potkanmi si prečítajte TU.

Fialová pre zdravie

Tušili ste, že za čučoriedkami sa nemusíme šplhať po kopcoch a máme ich hneď po ruke aj tu u nás, v Bratislave? Samozrejme, nemyslíme trh na Miletičke s pomerne vysokými cenami, ale skvelú čučoriedkovú farmu, ktorá za rok vyprodukuje tisícky kilogramov zdravého ovocia.

Kde sa dostanete k zdravému ovociu? Prečítajte si TU.

Jahodová Bratislava

Zaujalo aj vás iné ovocie. Jahodové dni 2018, ktoré boli od 14. júna až do soboty 16. júna. V predchádzajúcich rokoch sa na Jahodových dňoch objavili dobroty ako studená jahodová polievka s vodkou, divinové ragout s jahodami a bylinkovým pappardelle či cisársky trhanec s jahodovým ragout.

DPB presmeroval autobusy linky 78 k vlakom RegioJet do centra mesta

Pri cestovaní do centra mesta tak ušetria cestujúci aj pol hodinu. Vďaka novému spojeniu obídu ranné zápchy po koľajniciach. Autobusy MHD linky 78 začnú premávať po novej trase a budú privážať cestujúcich z Vrakune a Dolných honov k železničnej stanici v Podunajských Biskupiciach, kde môžu prestúpiť na vlaky RegioJetu linky S70.

Skvelá správa z Novej Cvernovky

Ľudia bez domova v Bratislave dostávajú prvýkrát možnosť prenajať si vlastné bývanie. Umožniť im to má pilotný projekt Housing First Cverna, teda ‚bývanie ako prvé‘. Spúšťajú ho občianske združenie (OZ) Vagus a Nadácia Cvernovka, ktorá má v dlhodobom prenájme priestory bývalého internátu spadajúceho do komplexu bývalej strednej chemickej priemyslovky na Račianskej ulici.

Byty Cvernovka
4
Galéria
Zdroj: Nadácia Cvernovka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM