Nina Táborská Rôzne Rôzne

Top 5 tém týždňa: Prečo bývať v Bratislave, čím sa inšpirovať aj čoho sme sa konečne dočkali

Opäť tu máme koniec týždňa. Aj dnes sme pre vás preto pripravili prehľad tých najzaujímavejších príspevkov, ktoré počas uplynulých dní medzi našimi čitateľmi zarezonovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Prečo bývať v Bratislave, čím sa inšpirovať aj čoho sme sa konečne dočkali
Zdroj: Dnes24.sk

10 dôvodov, prečo je Bratislava dobrým miestom pre život

Milovaná i nenávidená, to je naša Bratislava. S týmito pohľadmi sa stretnete na celom Slovensku. Niektoré skupiny ľudí si nevedia život v hlavnom meste vynachváliť, iní by naopak v západnej metropole nikdy nechceli bývať. No zabudnite na predsudky a prečítajte si, prečo je život v Bratislave „cool“.

Prečítajte si tiež: 10 dôvodov, prečo je Bratislava dobrým miestom pre život

Mariahilfer Straße sa vrátila chodcom. V čom by sa mohla inšpirovať Bratislava?

Ulica Mariahilfer Straße je známym pojmom nielen v samotnej Viedni. Nie je novinkou, že ju obľubujú aj Bratislavčania. Za takmer 190 rokov svojej existencie sa stala centrom nákupov a najnovšie sa mení aj na miesto stretnutí a oddychu v centre mesta. Vďaka premene na pešiu zónu bez áut.

Prečítajte si tiež: Takto vyzerá obľúbená viedenská ulica: Mariahilfer Straße sa vrátila chodcom. V čom by sa mohla inšpirovať Bratislava?

Bratislava sa bude na jeseň zelenať

Bratislavský magistrát plánuje v meste vysadiť 200 nových stromov, 700 kríkov, takmer 6000 trvaliek i nové trávniky. Podľa webstránky hlavného mesta by sa s výsadbou malo začať na jeseň.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa bude na jeseň zelenať. V meste pribudnú nové stromy, kríky, trvalky i trávniky

Bratislava sa dožila klientskeho centra štátnej správy

Najneskôr začiatkom budúceho roka by už aj hlavné mesto malo mať klientske centrum štátnej správy. Vyplýva to z aktuálneho stavu jeho príprav, o ktorých informovalo ministerstvo vnútra.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa dožila klientskeho centra štátnej správy. Sídliť bude v budove bývalej Ikei

Realizácia projektu Zuckermandel ide podľa plánu

Pod Bratislavským hradom postupne vyrastá nová štvrť s názvom Zuckermandel. Dominantou projektu bude lávka, ktorá bude viesť ponad električkovú trať. Developer J&T Real Estate musel kvôli tejto časti dodatočne vyrúbať ďalšie stromy, avšak sľubuje, že zeleň na promenádu opätovne vráti.

Prečítajte si tiež: Realizácia projektu Zuckermandel ide podľa plánu. Začalo sa už aj s výstavbou lávky, ktorá spojí novú štvrť s promenádou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM