Michaela Katonová Správy

Top 5 tém týždňa: Pozrite si prehľad správ, ktoré zaujali najviac

Celým týždňom jednoznačne najviac rezonovali parlamentné voľby, no Bratislava ponúkla aj iné témy. Pohreb školstva, Františkánske námestie bez stromov či farmárske potraviny boli správami tohto týždňa v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Pozrite si prehľad správ, ktoré zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik si nepraje sťažnosti na Facebooku

Dopravný podnik Bratislava na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil prosbu, aby tam cestujúci nepísali sťažnosti. Facebooková stránka podniku vraj slúži najmä na zverejňovanie informácií a nie na priame vybavovanie sťažností.

Viac si prečítajte tu: DPB žiada cestujúcich, aby sa nesťažovali na ich sociálnom profile na Facebooku. Majú použiť mail

Učitelia vystrojili školstvu pohreb

Ani nepriaznivé poveternostné podmienky neodradili učiteľov, študentov a podporovateľov, aby prišli do centra Bratislavy a vyjadrili svoju nespokojnosť so stavom školstva. Po bubnovačke, upozornili na zlú situáciu pohrebom. Viacerí prítomní prišli v čiernom oblečení. Študenti niesli rakvu, biele kvety a dychová hudba hrala smútočné tóny.

Viac si prečítajte tu: Učitelia plakali nad budúcnosťou, smútilo aj počasie

Farmárska kvalita

Čerstvé mäso a mliečne výrobky z lokálnych fariem a chovov, bohatý výber ovocia a najrôznejšej zeleniny, chlieb z vlastnej pece a k tomu moderný dizajn. Nové potraviny Yeme majú zákazníkom čo ponúknuť aj sa čím odlíšiť od konkurencie.

Viac si prečítajte tu: OBRAZOM: Veľkorysé priestory a kvalita od farmárov, navštívili sme Yeme

Námestie bez stromov

Bratislavčanov pobúril výrub stromov na Františkánskom námestí. Stromy však podľa dendrologického posudku ohrozovali bezpečnosť. Po výrube sa začína archeologický prieskum námestia, po jeho skončení bude nasledovať výsadba 14 nových, zdravých stromov.

Viac si prečítajte tu: OBRAZOM: Františkánske námestie je už bez stromov

Hlas hlavného mesta

Na zlé zaobchádzanie s kultúrno-historickým či prírodným dedičstvom aj na nezáujem politikov riešiť tieto problémy upozornili bratislavské občianske združenia protestnou akciou za lepšie mesto Bratislava má Hlas. Hovorilo sa o viacerých kľúčových témach akými sú ochrana pamiatok, udržateľná doprava, ochrana zelene, boj proti korupcii či občianske mesto.

Viac si prečítajte tu: Aký je Hlas Bratislavy? Aktivisti sa ozvú proti nečinnosti politikov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM