Michaela Katonová Správy

Top 5 tém týždňa: Pozrite si prehľad správ, ktoré zaujali najviac

Tento týždeň bol bohatý na rôzne udalosti. Jasné pravidlá pre letné terasy v Starom Meste, otvorenie farmárskej tržnice, zeleň na centrálnych námestiach, pumptracková dráha v Petržalke či politické paródie boli správami tohto týždňa v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Pozrite si prehľad správ, ktoré zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Letné terasy v Starom Meste

Staré Mesto stanovilo aj na tento rok jasné pravidlá všetkým podnikom na prevádzkovanie letných terás v mestskej pamiatkovej zóne. Zásady sa netýkajú len ich veľkosti. Hovoria o vhodných farbách či materiáloch, zakazujú podesty, ohradenia, výčapné pulty aj samostatne stojace markízy.

Viac si prečítajte tu: Letné terasy dostali jasné pravidlá: Viac priestoru pre chodcov, koniec masívnym laviciam na sedenie

Nové stromy na námestiach

Bratislava aj vďaka zahraničným fondom pripravuje pozitívnu zmenu klímy vo svojom centre. Na Františkánskom a Hlavnom námestí začne čoskoro s realizáciou projektu obnovy stromov. Vydláždené Hlavné námestie je úplne bez zelene a na Františkánskom námestí stojí 12 starých stromov.

Viac si prečítajte tu: Centrálne bratislavské námestia sa zazelenajú

Fresh Market

Pri budove nového klientskeho centra v bratislavskom Novom Meste otvorili sľubované obchody, kaviarne a reštaurácie. Farmárska tržnica sa predstavila v nových, väčších a modernejších priestoroch. Vo Fresh Markete sa nachádza 80 prevádzok na dvoch podlažiach, medzi nimi aj viaceré pôvodné.

Viac si prečítajte tu: OBRAZOM: Nová farmárska tržnica privítala prvých zákazníkov

Paródie recesistov i odporcov politických lídrov bavia internet

Ľudová tvorivosť nemá hraníc a pri politických kampaniach to platí dvojnásobne. Niektoré počiny internetových vtipkárov a názorových oponentov politikov možno označiť za smiešne, iné sú útočné a ich cieľom je zneistiť voličov. Fotomontáže, žartovné slogany a upravené billboardy oživili aj kortešačky pred marcovými voľbami do Národnej rady.

Viac si prečítajte tu: OBRAZOM: Predvolebnú kampaň „okorenil“ kastingový kráľ i vulgarizmy. Agitácia opäť terčom ľudovej tvorivosti

Pumptracková dráha v Petržalke

Nový areál s pumptrackovou dráhou má pribudnúť na Haanovej ulici v Petržalke. Na pumptrackovej konštrukcii môžu jazdiť bicyklisti, korčuliari a možné to je aj na skejtborde či kolobežke. Široká dráha pozostáva z cielene vybudovaných vĺn a klopených zákrut. Rozloženie prvkov vytvára okruhy. Tie si môžu jazdci kombinovať podľa vlastnej potreby.

Viac si prečítajte tu: V Petržalke možno už čoskoro vznikne pumptracková dráha. Viete o čo ide?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM