Michaela Katonová Iné športy

V Petržalke možno už čoskoro vznikne pumptracková dráha. Viete o čo ide?

Bicyklisti, korčuliari či kolobežkári si môžu zlepšiť svoje jazdecké schopnosti aj kondíciu vďaka špeciálnej dráhe. Odborníci tvrdia, že jazdiť pumptrack je zábavné a jednoduché.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke možno už čoskoro vznikne pumptracková dráha. Viete o čo ide?
Zdroj: Dnes24.sk

Nový areál s pumptrackovou dráhou má pribudnúť na Haanovej ulici v Petržalke. Na pumptrackovej konštrukcii môžu jazdiť bicyklisti, korčuliari a možné to je aj na skejtborde či kolobežke. Široká dráha pozostáva z cielene vybudovaných vĺn a klopených zákrut. Rozloženie prvkov vytvára okruhy. Tie si môžu jazdci kombinovať podľa vlastnej potreby.

Občianske združenie Pedal chce zrekonštruovať bicrossovú cyklistickú dráhu v bratislavskej Petržalke a upraviť ju na pumptrackovú pre širokú verejnosť. „Pumptrack je perfektná dráha, kde sa ľudia všetkých vekových skupín a úrovne jazdenia, môžu zdokonaliť v udržiavaní rovnováhy, zlepšiť zručnosť jazdy a sebadôveru, nehovoriac o zvyšovaní celkovej kondície,“ hovorí kolektív stojaci za návrhom.

Podľa autorov projektu dokážu jazdu zvládnuť všetci. „Správne vybudovaný pumptrack poskytuje pre pokročilých jazdcov možnosť skákať z jednej vlny na druhú, oproti začiatočníkom, ktorí vlny kopírujú,“ opisujú.

Najjednoduchšie sú začiatky pre deti, no špeciálna dráha poskytuje dostatok príležitostí na niekoľko rokov, vďaka kombinovaniu jednotlivých okruhov a možnosti zlepšovať technickú úroveň jazdy na bicykli, korčuliach či skejtborde.

V Bratislave boli doteraz podobné dráhy umiestňované len dočasne, pri príležitosti rôznych akcií. Okrem Petržalky, plánuje OZ Pedal vybudovať pumptrack aj vo Vrakunskom lesoparku. Nutné je však zrealizovať výmenu pozemkov.

Prečítajte si tiež: Na moderný športový areál Jama pôjde viac ako 900-tisíc eur. Bratislavčania sa môžu tešiť na nový koncept športoviska

Zdroj foto: OZ Pedal

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM