Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Podchod na Trnavskom mýte, kultová krčma aj vyčíňanie fanúšikov

Uplynulý týždeň priniesol viacero zaujímavých tém. Určite ste už počuli o krčme Funus, ale vedeli ste, že podchod na Trnavskom mýte plánujú zrekonštruovať?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Podchod na Trnavskom mýte, kultová krčma aj vyčíňanie fanúšikov
Zdroj: Dnes24.sk

Anglickí futbaloví fanúšikovia vyčíňali. Bili sa a ničili podniky v centre

Bratislavská polícia mala v noci z 3. na 4. septembra plné ruky práce. Agresívni návštevníci mesta sa púšťali do potýčok s policajtmi aj s ľuďmi na ulici. Anglickí futbaloví fanúšikovia sa nezmestili do kože. O pol jedenástej v noci sa rozhodli spestriť si večer ničením zariadenia v podniku, kde si dávali do nosa.

Viac sa dočítate TU.

Ďalší z kultových bratislavských podnikov. Krčma, kam vraj chodili aj štúrovci

V bezprostrednej blízkosti Horského parku stojí pod dvomi starými gaštanmi známa krčma, ktorú v minulosti údajne navštívil aj samotný Ľudovít Štúr. Krčme Funus sa nachádza v bratislavskom Starom Meste a je len kúsok od Hlavnej stanice.

Viac sa dočítate TU.

Príďte povzbudiť nadšených odvážlivcov, ktorí dnes preplávajú Dunaj

Počas akcie Trans Danube Swim 2016 bude pozastavená lodná doprava. V pohotovosti bude zdravotná služba, vodní záchranári i potápači vo vode. Niekoľko desiatok nadšencov dnes prepláva v Bratislave cez Dunaj. Prostredníctvom podujatia Trans Danube Swim 2016, ktoré sa začne o 14.00 h na Dvořákovom nábreží.

Viac sa dočítate TU.

O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem hneď dvaja investori

Hlavné mesto prejavilo zámer zrekonštruovať aj dlhodobo chátrajúce Trnavské mýto. Podariť sa to môže aj vďaka súkromnému investorovi. O prenájom tohto dôležitého verejného priestoru, ktorý je po desaťročiach macošského zaobchádzania v súčasnosti v katastrofálnom stave, majú totiž záujem hneď dvaja investori.

Viac sa dočítate TU.

V novej sezóne SND sa bude divadlom ozývať aj diabolský smiech kultovej Janis Joplin

Ponuka Slovenského národného divadla bude pestrá. Môžete sa tešiť najmä na svetové premiéry slovenských hier pod taktovkou režisérov zo zahraničia. Sezónu v Činohre Slovenského národného divadla otvorí hra Pavla Weissa ZO ŽIVOTA ĽUDSTVA. Je autorskou fikciou, ktorá sa odohrá v blízkej budúcnosti.

Viac sa dočítate TU.

Čítajte aj: TOP 5 tém týždňa: Grafity na Lafranconi, nové kultúrne centrum aj futbalový štadión

TOP 5 tém týždňa
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM