Samospráva

O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem hneď dvaja investori

Mesto chce zrevitalizovať podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie a konečne našlo dvoch investorov, ktorí by o to mali záujem.

Ilustračný obrázok k článku O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem hneď dvaja investori
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavné mesto prejavilo zámer zrekonštruovať aj dlhodobo chátrajúce Trnavské mýto. Podariť sa to môže aj vďaka súkromnému investorovi. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

O prenájom tohto dôležitého verejného priestoru, ktorý je po desaťročiach macošského zaobchádzania v súčasnosti v katastrofálnom stave, majú totiž záujem hneď dvaja investori. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa stretol so zástupcami oboch z nich, aby predstavili svoj projekt.

Záujem o podchod

„Trnavské mýto je jedným z najdôležitejších uzlov mesta. Denne ním prejdú tisíce obyvateľov aj návštevníkov Bratislavy a stav, s akým sú pri tom konfrontovaní, je jednoducho neprípustný. Súčasný stav Trnavského mýta už, skrátka, viac nemienim tolerovať,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„S cieľom dať tento priestor do poriadku sme preto začali rokovať s možnými partnermi. O prenájom priestorov Trnavského mýta, ktorý by bol spojený s investíciou do celkového vzhľadu podchodu a okolia, prejavili záujem dve spoločnosti. Sme teda na dobrej ceste Trnavské mýto zrevitalizovať, a pritom nezaťažovať mestský rozpočet,“ informoval primátor Nesrovnal.

O dlhodobý prenájom priestorov pod Trnavským mýtom majú záujem spoločnosti Immocap Group, a. s. (investor obchodného domu CENTRAL v bezprostrednej blízkosti podchodu) a STAURA, s. r. o. (spoločnosť, ktorá v podchode už v súčasnosti prevádzkuje niektoré prevádzky).

Čítajte aj: Bratislavské pasce: Podchod na Trnavskom mýte „láka“ do podzemia

Rozhodne mestské zastupiteľstvo

„Som naozaj presvedčený, že v takomto stave Trnavské mýto už dlhšie jednoducho nemôže ostať. Do úradu som pred necelými dvoma rokmi nastúpil so zámerom viesť Bratislavu na ceste k štatútu modernej európskej metropoly a tomuto štandardu musia zodpovedať aj verejné priestranstvá mesta. Bratislavčania, ktorí tadiaľ denne prechádzajú, si rozhodne zaslúžia viac. Obe potenciálne ponuky mienim predložiť na posúdenie a rozhodnutie mestským poslancom už na najbližšom mestskom zastupiteľstve,“ upresnil primátor Nesrovnal.

Jediný orgán, ktorý môže v tomto prípade rozhodnúť, je totiž mestské zastupiteľstvo, ktoré jediné rozhoduje v majetkových záležitostiach mesta. Mesto preto predloží ponuky od oboch záujemcov v štandardnom legislatívnom procese – na rokovanie príslušných komisií MsZ, do Mestskej rady a následne na vyjadrenie mestským poslancom.

Investícií do verejného priestoru

Podmienkou dlhodobého prenájmu je kompletná revitalizácia priestoru podchodu a vstupov do podchodu, vítaný je tiež záujem zrevitalizovať aj nadzemné priestory. „Obe spoločnosti sme požiadali o dodanie všetkých informácií potrebných pre prípravu materiálu do mestského zastupiteľstva. Dnes tento materiál doručíme aj poslancom finančnej komisie,“ povedal primátor.

Obe spoločnosti museli doplniť informácie týkajúce sa dĺžky prenájmu, výšky vynaložených investícií, konkrétnych prác, ktoré počas rekonštrukcie vykonajú, ako aj výšku investícií do verejného priestoru.

Čítajte aj: Podchod na Hodžovom námestí: Takto má vyzerať verejný priestor v hlavnom meste!

Podchod na Trnavskom mýte
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM