Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Ples v opere, legendárny Paparazzi aj mapy kriminality

Uplynulý týždeň priniesol množstvo zaujímavých tém. Dozvedeli ste sa, kde v meste môžete ochutnať najlepšie hranolky alebo aj to, kam sa presťahoval legendárny Paparazzi.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Ples v opere, legendárny Paparazzi aj mapy kriminality
32
Galéria

FOTO: Ples v opere – nádherné róby aj poriadne módne prešľapy

Medzi hosťami Plesu v opere boli desiatky známych osobností z oblasti vedy, hospodárstva, politiky, školstva, športu a kultúry. Dámy sa ukázali v nádherných róbach, páni zas v elegantných oblekoch.

Medzi najkrajšie oblečené dámy tento rok nesporne patrila prvá dáma slovenského herectva – Božidara Turzonovová, ktorá slávnostnú akciu moderovala. Presvedčte sa sami!

Polícia zverejnila najnovšie mapy kriminality. Kde v Bratislave si treba dávať pozor?

Bezpečnostná situácia na Slovensku sa v roku 2017 opäť zlepšila. Potvrdzujú to najnovšie mapy kriminality, ktoré zverejnil Policajný zbor Slovenskej republiky. Celkovo bolo spáchaných 66 215 trestných činov, pri ktorých došlo ku zvýšeniu ich objasnenosti na 58,67 percenta.

Pozrite sa, ktoré sú najnebezpečnejšie miesta Bratislavy!

Bratislavské metro je legenda, sen a zároveň ukážka neschopnosti riešiť dopravu v meste

Metro sa začalo budovať pred viac ako štvrťstoročím. Práce sa však rýchlo skončili a dnes nám z projektu zostalo len rozostavané depo na konci Petržalky.

Ak vás osud bratislavského metra zaujíma bližšie, nenechajte si ujsť premietanie krátkeho študentského filmu 43 rokov bratislavského metra a diskusiu o súčasnej a budúcej dopravnej situácii v Bratislave.

Kedy a kde môžete tento zaujímavý film vidieť?

Našiel sa legendárny Paparazzi! Smotánku sleduje na novej adrese

S fotoaparátom v ruke číhal na rohu Laurinskej, akoby práve fotil niekoho z bratislavskej smotánky. Turisti sa s ním s obľubou fotili a stal sa členom partie legendárnych bratislavských postavičiek, akými sú Schöne Náci či Čumil. V roku 2013 ale zmizol a nikto nevedel kam.

To, kde môžete v súčasnosti stretnúť sochu Paparazziho, sa dočítate tu:

Ochutnajte najlepšie hranolky svojho života! Ich príprava je hotovou alchýmiou

Trojica chalanov si vzala do hlavy, že by všetci mali hranolky milovať aspoň tak ako oni. A tak vznikol Bramm, kde nájdete najchutnejšie hranolčeky a ľudí posadnutých ich prípravou.

Zakladajú si pritom na poctivosti, transparentnosti, dôvere a kvalite a zároveň sa snažia búrať stereotypné predstavy o fast foode. Jedlo je pripravované priamo pred vašimi očami, od čistenia zemiakov cez krájanie až po dvojnásobné vyprážanie.

Ak chcete ochutnať tieto originálne hranolčeky, nájdete ich vo Fresh Markete.

Bramm Bratislava
14
Galéria
Zdroj: Bramm Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM