Rôzne

Našiel sa legendárny Paparazzi! Smotánku sleduje na novej adrese

Dlhých jedenásť rokov sledoval turistov aj prominentných hostí reštaurácie Paparazzi v centre mesta. V roku 2013 ale zmizol a nikto nevedel kam.

Ilustračný obrázok k článku Našiel sa legendárny Paparazzi! Smotánku sleduje na novej adrese
6
Galéria
Zdroj: Hana Fabry FB

S fotoaparátom v ruke číhal na rohu Laurinskej, akoby práve fotil niekoho z bratislavskej smotánky. Turisti sa s ním s obľubou fotili a stal sa členom partie legendárnych bratislavských postavičiek, akými sú Schöne Náci či Čumil.

Na novej adrese

Keď firma Red Monkey Group, ktorá prevádzkuje reštauráciu UFO a Pláž pod UFOm, v roku 2013 zatvorila reštauráciu Paparazzi, odniesla si so sebou aj sochu. Odvtedy akoby sa po nej zľahla zem.

„Paparazzi bol súčasťou konceptu rovnomennej reštaurácie. Keďže sa prevádzka zatvorila, socha bola presunutá v rámci firmy do reštaurácie UFO, aby bola verejnosti stále prístupná,“ povedala pre Bratislava24.sk Patrícia Berezná, manažérka Red Monkey Group.

Dlhých päť rokov Bratislavčania netušili, kam sa legendárny Paparazzi podel. Po celý čas pritom striehol pri bare reštaurácie UFO, ktorá ho už neplánuje nikam presúvať. Aj naďalej zostane pri barovom pulte, kde bude, tak ako kedysi na Laurinskej, sledovať dianie vždy pripravený s fotoaparátom v ruke.

Autorom sochy v životnej veľkosti (175 cm) je akademický sochár Radko Mačuha. Vyrobil ju v roku 2001 na objednávku pre firmu Red Monkey Group, ktorá do roku 2013 prevádzkovala na reštauráciu Paparazzi na Laurinskej.

UFO watch.taste.groove.
6
Galéria
Zdroj: UFO watch.taste.groove.
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM