Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Luna Bar otvoril a v Ružinove vyrastie jedlý park

Uplynulý týždeň vás zaujali prvenstvá Petržalky, vyjadrili ste názor na dopravu v meste a tešili ste sa zo znovuotvorenia Luna Baru aj kaštieľa v Bernolákove.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Luna Bar otvoril a v Ružinove vyrastie jedlý park
7
Galéria

Legendárny Luna Bar po šiestich rokoch ožíva! Bar bude otvorený po celý týždeň

Po trojmesačných rekonštrukčných prácach legendárny podnik v podzemí opäť otvoril. Unikátny Lunar Bar v Hoteli Kyjev so zariadením zo 70. rokov bude opäť centrom bujarej zábavy. Na bar mnohí nostalgicky spomínajú s úsmevom na tvári. Stužková, prvá cigaretka, kabaret, rozlúčka so slobodou… Práve skupinu nostalgikov poteší správa, že bar bude otvorený každý deň. Program bude pestrý, pripravujú sa jazzové koncerty, stand-up comedy show, burlesque show, diskusie a víkendy budú patriť nočnej zábave.

Ako to vyzerá vo vnútri legendárneho Luna Baru, si môžete pozrieť TU.

V Ružinove vyrastie inovatívny park so včelími rodinami a jedlým lesom

Na zelenej ploche pri Paneurópskej vysokej škole vznikne miesto s domysleným ekosystémom zadržiavania dažďovej vody, výbeh pre psíkov aj relaxačná časť. Vznikne tu prírodný herbár a nebude chýbať ani ZENová a relaxačná časť. Psičkári sa so svojimi chlpáčmi budú môcť vyblázniť v uzavretom a modernom výbehu, ktorý vyrastie na bočnej strane plochy. Na svoje si tu prídu, samozrejme, aj malí milovníci detských ihrísk. Po dobrej naháňačke sa s rodičmi môžu tešiť na bezpečnú grilovačku a zdravú desiatu z jedlého lesa.

Viac o plánoch na zelenej ploche sa dočítate TU.

Bratislavské NAJ: Petržalku začali stavať pred 44 rokmi. Sídlisko získalo mnoho prvenstiev

Petržalka sa stala miestom milovaným aj nenávideným. Je pravda, že socialistické paneláky pripomínajúce „králikárne“ jej na dobrom mene nepridali. V súčasnosti je však Petržalka obľúbeným miestom na život. Ľudia, ktorý v mestskej časti žijú, si pochvaľujú blízkosť centra mesta a zároveň mnoho „únikových“ ciest do prírody.

Mestská časť na pravej strane Dunaja sa môže pochváliť viacerými prvenstvami. Dočítate sa o nich TU.

Tip na výlet: Po takmer trojročnej rekonštrukcii otvorili kaštieľ v Bernolákove

Jedno z najvýznamnejších barokových diel na Slovensku – kaštieľ v Bernolákove otvorili po takmer trojročnej rekonštrukcii. Zapísaný je v zozname národných kultúrnych pamiatok. Svoje narodeniny tu oslavovala Mária Terézia a navštívil ho aj americký prezident Theodore Roosevelt. Zámerom jeho komplexnej obnovy bolo prinavrátiť mu kultúrno–spoločenský význam a jeho genius loci.

Viac sa dočítate TU.

Ako ste hlasovali? Väčšina z vás auto nechá doma, ak bude mať mesto hustejšiu sieť električkových tra­tí

Do centra Bratislavy v každodennej rannej špičke prichádza podľa Územného generelu dopravy okolo 34-tisíc vozidiel z jednotlivých smerov. Prieskum ukázal, že 37,7 percenta Bratislavčanov cestuje autom, 32,6 percenta verejnou dopravou, 26,7 percenta ľudí chodí pešo a 1,6 percenta jazdí na bicykli.

Zaujímalo nás, čo by Bratislavčanov presvedčilo o tom, že je vhodnejšie a ekologickejšie cestovať mestskou hromadnou dopravou. Väčšina z vás v našom hlasovaní odpovedala, že by si priali hustejšiu sieť električkových tratí. To by jednoznačne pomohlo ľuďom z Vrakune a ďalších častí mesta, kam električky nejazdia.

Výsledky hlasovania nájdete TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM