Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Uplynulé dni sa v Bratislave niesli v znamení smutných udalostí

Smrť verného policajného psíka, požiar na Žabom majeri, osem poškodených áut na parkovisku či stratené leopardie mláďa. Aj taký bol uplynulý týždeň v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Uplynulé dni sa v Bratislave niesli v znamení smutných udalostí
12
Galéria

Poškodil osem áut a ušiel

Doposiaľ neznámy vodič strieborného motorového vozidla poškodil na parkovisku na Budatínskej ulici celkovo osem zaparkovaných áut a z miesta odišiel. Polícia vyzýva svedkov, ktorí videli dopravnú nehodu a vedia poskytnúť bližšie informácie k jej priebehu, aby tak urobili na bezplatnom čísle polície 158.

Akú škodu vodič spôsobil, sa dozviete tu:

Premenujú Námestie SNP?

Bratislavský magistrát zvažuje premenovať časť Námestia SNP pred Starou tržnicou na Námestie Nežnej revolúcie. Vedenie mesta to odôvodňuje tým, že pripomenutie si 30. výročia revolúcie by malo byť trvalé. Mesto sa už v tejto súvislosti obrátilo na starostku Starého Mesta Zuzanu Aufrichtovú. Požiadalo ju o vypracovanie a predloženie návrhu na schválenie uznesenia o premenovaní tejto časti Námestia SNP.

Viac sa dozviete tu:

V bratislavskej ZOO hľadali mláďa leoparda

Z bratislavskej ZOO museli v pondelok popoludní návštevníkov poslať preč a zatvoriť ju. Dôvodom má byť leopard, ktorý „ušiel“. Vedúca zoologického oddelenia Silvia Pirošková potvrdila, že v rámci výbehu hľadali mláďa leoparda, ktoré potrebovali uspať. Mláďa, podľa jej slov, nebolo mimo areálu. Na miesto prišla aj polícia.

Ako sa pátranie po leopardíkovi skončilo, sa dozviete tu:

Na Žabom majeri vzbĺkol požiar

Na Žabom majeri v Rači horel trávnatý porast. Na mieste zasahovalo okolo 40 hasičov. Horelo na ploche 500 × 300 metrov. "Požiar hasiči dostali pod kontrolu,“ uviedlo operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Fotografie požiaru si môžete pozrieť tu:

Polícia smúti za psíkom

Nemecký ovčiak Gumička pôsobil na Útvare osobitného určenia (Lynx Commando) dlhých 10 rokov. Počas svojej policajnej kariéry bol nasadený viac ako 150-krát. Žiaľ, Gumička náhle uhynul. Informovala o tom Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti. Psík bol nasadený aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

Viac o úspechoch a práci hrdinského psíka sa dozviete tu:

TOP 5 tém týždňa
12
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM