Adriana Banásová Rôzne

Top 5 tém tohto týždňa: futbaloví chuligáni v meste, jahodová sezóna či videodokument z dielne našej redakcie

Blíži sa nám koniec druhého júnového týždňa a s ním vám opäť prinášame prehľad toho, čo vás zaujalo najviac. Prečítajte si ešte raz "top" príspevky, ktoré rezonovali bratislavskou verejnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém tohto týždňa: futbaloví chuligáni v meste, jahodová sezóna či videodokument z dielne našej redakcie
Zdroj: TASR

Top téma č. 1: V Bratislave sa spoja slovenskí futbaloví chuligáni proti prílivu migrantov do Európy

V našom hlavnom meste bude onedlho poriadne „horúco“. Prostredníctvom sociálnej siete na internete sa organizuje zhromaždenie, ktoré chce upozorniť na zle nastavenú imigračnú politiku Európskej únie a prílivu migrantov z Afriky. Za celou akciou stoja futbaloví chuligáni.

Celý príspevok si prečítajte tu: V Bratislave sa spoja slovenskí futbaloví chuligáni proti prílivu migrantov do Európy

Top téma č. 2: Sezóna jahôd je v plnom prúde. Kde pri Bratislave sa dajú nazbierať vlastnoručne?

Jahody patria medzi obľúbené ovocie. Majú aj rôzne liečivé účinky a dokonca nízky obsah cukru. Sezóna zberu jahôd trvá len pár týždňov, keď teda máte chuť si ich nazbierať vlastnoručne, máte práve teraz príležitosť. Samozber prebieha najbližšie za Dunajskou Lužnou, alebo v Rajke.

Celý príspevok si prečítajte tu: Sezóna jahôd je v plnom prúde. Kde pri Bratislave sa dajú nazbierať vlastnoručne?

Top téma č. 3: Videodokument „Čo v sebe ukrýva Bratislava“: Vedeli ste, že na Kamzíku sa nachádza unikátny bunker z 1. svetovej voj­ny?

Viete aký je rozdiel medzi bunkrom a kavernou? Možno ste to ani netušili, ale Bratislavou sa kedysi tiahla rozsiahla línia týchto objektov, ktorá sa začínala na Dlhých Dieloch a končila až pri kopci Ahoj.

Celý príspevok si prečítajte tu: Videodokument „Čo v sebe ukrýva Bratislava“: Vedeli ste, že na Kamzíku sa nachádza unikátny bunker z 1. svetovej voj­ny?

Top téma č. 4: Levanduľa rozvoniava Obchodnou ulicou. Prídite sa pozrieť na Levanduľové trhy do dvora 66

Oddnes až do nedele sú otvorené trhy Dotyk levandule na Obchodnej ulici vo dvore číslo 66. Nájdete tu najrôznejšie výrobky z levandule, ako aj hand made výrobky, či knihy z antikvariátu. Okrem sušenej levandule, ktorá rozvoniava celým dvorom môžte ochutnať aj dezerty a limonády s levanduľou.

Celý príspevok si prečítaje tu: Levanduľa rozvoniava Obchodnou ulicou. Prídite sa pozrieť na Levanduľové trhy do dvora 66

Top téma č. 5: Malý génius Matej má len sedem rokov. Prednášal však maturitné učivo z matematiky

Na Malej vedeckej konferencii vystúpil zo záverečnou ročníkovou prácou sedemročný Matej Bachnička z 2. C triedy s témou o kombinatorike a pravdepodobnosti, čo je stredoškolské gymnaziálne učivo. Rád bicykluje, ale najradšej číta. Rozčítaných má aj 20 kníh naraz.

Celý príspevok si prečítajte tu: Malý génius Matej má len sedem rokov. Prednášal však maturitné učivo z matematiky

Minulotýždňový prehľad najzaujímavejších článkov si pozrite tu: Top 5 tém tohto týždňa: Počas uplynulých dní rezonovala našimi čitateľmi najmä doprava a otvorenie kúpalísk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM