Alexandra Húsková Rôzne

Levanduľa rozvoniava Obchodnou ulicou. Prídite sa pozrieť na Levanduľové trhy do dvora 66

Oddnes až do nedele sú otvorené trhy Dotyk levandule na Obchodnej ulici vo dvore číslo 66. Nájdete tu najrôznejšie výrobky z levandule, ako aj hand made výrobky, či knihy z antikvariátu. Okrem sušenej levandule, ktorá rozvoniava celým dvorom môžte ochutnať aj dezerty a limonády s levanduľou.

Ilustračný obrázok k článku Levanduľa rozvoniava Obchodnou ulicou. Prídite sa pozrieť na Levanduľové trhy do dvora 66
Zdroj: Dnes24.sk

Obchodnú ulicu počas tohto víkendu rozvonia vôňa levandule. V jednom z pekne upravených dvorov prebieha trh s levanduľovou tématikou, s krásnou vôňou, dekoráciami a príjemnou atmosférou.

„Rozhodli sme sa spraviť v nevyužitom priestore dvora niečo pekné a po prvom ročníku, ktorý mal úspech, sme sa rozhodli v tom pokračovať,“ hovorí Miroslav Sedláček, majiteľ kaviarne Levander.

Návštevníci si budú môcť od piatka do nedele, v čase od 10:00 do 19:00 kúpiť rôzne kozmetické výrobky, kvety, výživové doplnky s extraktom z levandule vyrobené na Slovensku, Česku, Bulharsku, Maďarsku a Chorvátsku sviečky či dizajnové doplnky hlavne pre dámy.

Tretí ročník Levanduľových trhov sa koná v priestore dvora číslo 66 na Obchodnej ulici, ktorý má rozlohu 560 m2. Všetky výrobky sú z levandule – od kozmetiky (ako napríklad oleje, šampóny, mydlá, nápojov), hand made výrobkov, kombinácie dezertov, levanduľovej limonády, či workshopov a tvorivých dielní s levanduľovou tématikou.

Taktiež budete môcť ochutnať víno s levanduľou, kávu s levanduľovým korením, levanduľový sorbet, sekt s levanduľou, levanduľovú limonádu a iné dobroty.

„Minulý rok sme mali za dva dni návštevnosť 6000 ľudí, preto sme tento rok trh dali od piatka do nedele. V piatok sú všetky prevádzky vo dvore otvorené, v kreatívnom obchodíku Šperkovo majú počas víkendu pripravené aj zaujímavé workshopy, samozrejme s témou levandule,“ doplnil Miroslav Sedláček.

Zákazníkom doporučuje ochutnať levanduľovú tortu, levanduľovú štrúdlu s čučoriedkami a jablkami, alebo levanduľový košík s tvarohom.

Návštevníci sa môžu zaradiť do zlosovania a vyhrať zájazd do Provensálska, či zájazd do Maďarska na levanduľový festival.

Prečítajte si aj : Obchodná ulica, čo tu nájdete?

V kurze je aj levanduľová zmrzlina, prečítajte si tu: Tento rok fičí levanduľová, gaštanová, cheesecake zmrzlina, ale aj overená klasika

Levanduľové trhy
11
Galéria
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM