KAW Rôzne Správy

TOP 5 príbehov roku 2020: Osud niekomu prichystá happy end, iní si pohár horkosti vypijú do dna

Ani v tomto roku nebola núdza o zaujímavé príbehy a osudy ľudí. Niektoré poznamenala pandémia, iné by možno skončili podobne v každom čase, nielen v tom "koronovom".

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 príbehov roku 2020: Osud niekomu prichystá happy end, iní si pohár horkosti vypijú do dna
12
Galéria

Psík spod Mosta Apollo po rokoch týrania a samoty našiel, po čom túžil

Psík Bobčo, prezývaný aj Apollko, má za sebou príbeh, ktorý chytí za srdce. Kríženca teriéra priplavilo drevo, na ktorom sedel a vylodil sa v bratislavskom Zimnom prístave, kde sa ho ujali robotníci. Zažil krušné chvíle, zimu aj hlad. Nakoniec sa však naňho usmialo šťastie.

Príbeh psíka, ktorý sa často túlal po bratislavských uliciach, si prečítate tu:

Amorov šíp zasiahol mladú slečnu priamo v MHD

Láska často útočí znenazdania a na mieste, kde by sme to možno nečakali. Nikto nevie, kde a kedy stretne toho pravého či pravú. Amorov šíp tentoraz zasiahol Bratislavčanku priamo v autobuse MHD.

Ako pokračoval príbeh lásky z autobusu z Dlhých dielov, sa dozviete tu:

V lesoch na Kolibe žil dlhé desaťročia záhadný muž

Pre niekoho záhadná legenda, pre iných reálny muž, s ktorým sa stretli v lesoch na Kamzíku. Muž, ktorého nazývali Zan, mal žiť (a možno ešte žije) v lesoch Malých Karpát niekoľko desaťročí. Pohyboval sa najmä v širokom okolí lúčky na „Americkom námestí“, na ktorej je v súčasnosti postavená drevená rozhľadňa.

Celý príbeh čudáka z lesa si môžete prečítať tu:

Osudové rozhodnutie Bratislavčanku Katku doviedlo k milovanej práci aj láske

Romantické prostredie Čachtického hradu je ako stvorené na nakrúcanie rozprávky. Aj kastelánka Katka Orthová, ktorá pôsobí na hrade už tretí rok, si tu „točí“ svoj vlastný životný príbeh. Raz má podobu veselohry, inokedy je to romantika so šťastným koncom a niekedy je ako dráma plná nečakaných zvratov a vážnych rozhodnutí. O svojom živote na hrade porozprávala pre Dnes24.

Ako kastelánka Katka Orthová lieči ľudí atmosférou, zábavou, radosťou a zážitkami, si môžete prečítať tu:

Koronové zúfalstvo: Rodinu ničí rakovina, otec stratil prácu. Hrozí jej ulica

Predstavte si, že musíte vyžiť zo sumy približne 370 eur. Veď to nemám ani na nájomné, povzdychne si nejeden z nás. Na Slovensku však z takéhoto mála peňazí musí vyžiť takmer pol milióna ľudí. Toľko ich žije pod hranicou chudoby, čo je 373 eur na jedného človeka alebo 780 pre 4-člennú domácnosť. Sociológovia a ekonómovia očakávajú, že v dôsledku pandémie bude počet ľudí po hranicou chudoby narastať.

Príbeh rodiny, ktorá musí čeliť zúfalej situácii, nájdete tu:

Príbehy roku 2020
12
Galéria
Zdroj: Katarína Orthová

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM