KAW Rôzne Správy

TOP 5 miest plných romantiky: Objavte zákutia ako stvorené na skvelé VALENTÍNSKE rande

Láska kvitne v každom čase, ten "koronový" nevynímajúc. Prírodu máme povolenú, tak už len navariť čaj do termosky, prichystať ruksak, chytiť svoju polovičku za ruku a vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 miest plných romantiky: Objavte zákutia ako stvorené na skvelé VALENTÍNSKE rande
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci má byť víkend mrazivý, bude zároveň nádherne romanticky biely. Preto si nenechajte ujsť príležitosť vyraziť s polovičkou do prírody na lockdownové valentínske rande. Ponúkame vám niekoľko tipov na miesta, kde si užijete romantickú prechádzku a nebudete „tlačiť“ medzi ľuďmi.

Rozprávka z čias Márie Terézie

K tereziánskej Bažantnici pri Jarovciach sa dostanete po pohraničiarskej signálke, ale aj inými cestami. Priamo v Bažantnici vás cestička lesom dovedie až k priam rozprávkovo vyzerajúcemu mostu, kde si môžete urobiť romantické valentínske „selfíčko“. Celý areál je v 4. stupni krajinnej ochrany a od roku 1992 je vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku.

Bažantnicu, do ktorej údajne chodila loviť aj Mária Terézia, vytvorili ako lesík s centrálnym kruhovým „námestím“, z ktorého sa lúčovito rozbiehalo osem ciest. Na ne sa nadpájali ďalšie menšie chodníky. V čase svojho vzniku tam bola Hájovňa (Jägerhaus), hospodárske budovy, dvojoblúkový kamenný most, ktorý sa zachoval dodnes a Letohrádok (Lusthaus).

Mokrade v lesoparku

Kolibu, Železnú studničku či Kačín pozná asi každý. Parkoviská neďaleko týchto obľúbených miest budú istotne preplnené, ale v lesoch sa množstvo ľudí „stratí“ a tlačiť sa tam v davoch rozhodne nebudete. Ak sa vyberiete na prechádzku až k Sanatóriu, ktoré sa nachádza kúsok za konečnou autobusu číslo 43, pokračujte ešte kúsok ďalej.

Po asi 15 minútach cesty natrafíte na mokrade. Sú pôsobivé v každom počasí. Za hmly tajomné, v lete v zaujímavých odtieňoch zelenej. V lesoparku nájdete aj ďalšie menšie mokrade, len sa treba dobre pozerať.

Romantika na móle

Ak budete od mokradí pokračovať k Druhému kameňolomu a ďalej Cestou mládeže, na malom rybníku v lokalite „U Slivu“ natrafíte na krásne drevené oddychové mólo. Je to nádherné miesto, kde môžete vo dvojici pozorovať párik kačíc, ako si cupká po zľadovatenej škrupine jazierka. Miesto je tiež úžasné fotogenické a tak pribudne ďalší pekný obrázok do albumu vašej lásky.

Výhľady z Devínskej Kobyly

Devínska Kobyla ponúka rozľahlý priestor s novým lákadlom, vysokou vyhliadkovou vežou, z ktorej uvidíte poriadne ďaleko (ak mrzne a šmýka sa, radšej na ňu nevyliezajte a návštevu nechajte na jar). Určite sa však oplatí prejsť sa ruka v ruke aj na Sandberg či do Waitovho lomu. Dostanete sa tam z Karlovej Vsi, Dúbravky, Devínskej Novej Vsi i Devína.

Trasa od Sandbergu do Devína ponúka nádherné výhľady až ďaleko do Rakúska. Ak bude dobrá viditeľnosť, možno zazriete aj majestátne Alpy.

Vyšliapnite si na Malú Baňu

Ak sa chcete s partnerom v tejto zime trocha zohriať, vyšliapte si to na kopec Malá Baňa. Vypína sa nad Račou v výške 361 metrov nad morom. Cesta netrvá viac ako hodinu a hore sa môžete pokochať nádherným výhľadom na okolie.

Na Malú Baňu sa dostanete od Knižkovej doliny, cez rozcestník pri amfiteátri v Rači a ďalej po modrej turistickej značke. Je už len na vás, či potom zídete naspäť do Rače alebo sa vyberiete ďalej po chodníčkoch v lese. Prejsť sa ďalej môžete na Vypálenisko, Zbojníčku či Pánovu lúku.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM