Rôzne

TOP 100 slovenských vín na jednom mieste. Viete, kde ich nájdete?

Pivnice historického Apponyiho paláca ponúkajú reprezentatívny výber najlepších slovenských vín. Stoja za ochutnanie!

Ilustračný obrázok k článku TOP 100 slovenských vín na jednom mieste. Viete, kde ich nájdete?
5
Galéria
Zdroj: Národný salón vín SR

Máte chuť na čašu kvalitného vína, ktoré je vyrobené z hrozna dozretého na slnečných svahoch slovenských viníc? Degustáciu toho najlepšieho, čo sa na Slovensku vyrobilo, si môžete dopriať priamo v srdci Bratislavy – kúsok od Starej radnice – v Apponyiho paláci.

Vínna história i súčasnosť

Pivnice historického Apponyiho paláca ponúkajú každému, kto prejaví záujem, celú kolekciu Národného salónu vín Slovenskej republiky, ktorý je reprezentatívnym výberom najlepších slovenských vín. Do kolekcie je každoročne zaradených 100 bodovo najvyššie ohodnotených vín spĺňajúcich najnáročnejšie kritéria.

Ochutnávky

Milovníci kráľovského nápoja si môžu okrem návštevy zaujímavej expozície Múzea vinohradníctva a vinárstva objednať aj degustáciu vín s odborným someliérom. Ochutnávka je jedinečnou možnosťou spoznať detaily a zaujímavosti o slovenskom vinohradníctve. Degustovať môžete až 72 vzoriek vín za 100 minút.

Workshopy

Ak sa chcete zorientovať v slovenských vínach, pomôže vám vinársky workshop. Ochutnáte vína od Malých Karpát až po Tokaj. Vyskúšate si aj „chuťovky“, ktoré sa snúbia s kvalitným mokom. Workshopy odštartujú v priestoroch Múzea vinohradníctva a vinárstva v marci 2018. Súčasťou 3 hodín trvajúceho pravého vinárskeho zážitku je odborný výklad so someliérom, občerstvenie ku vínu, 8 vzoriek vína a prekvapenie na záver.

Ak máte okolo seba viac vinárskych „fanatikov“, napríklad kolegov v práci, môžete šéfa nahovoriť na zaujímavý teambuilding priamo na mieste, kde sa snúbi história a kvalitné slovenské víno – Primátorska miestnosti v priestoroch Apponyiho paláca. Národný salón vín bude po vianočno-novoročných sviatkov znova otvorený 15. januára 2018.

Víno
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM