Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Zimný Urban Market, spomienka na Beatles aj posledné mikulášske akcie

Predvianočný čas si môžete v Bratislave spríjemniť na obľúbenom Urban Markete, na programe je aj jedinečný literárny festival či Noc lampášov v petržalskom bunkri.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Zimný Urban Market, spomienka na Beatles aj posledné mikulášske akcie
10
Galéria

Noc lampášov pri bunkri B-S 4

Počas tejto už tradičnej akcie si môžete prezrieť petržalský bunker B-S 4 “Lány” v tajuplnom zlatistom osvetlení a zažiť pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ho zažívali naši vojaci v 30. rokoch minulého storočia. Privítajú vás v dobových uniformách, nebude chýbať prehliadka s odborným výkladom o opevnení a histórii a priateľskú atmosféru doplní dobová hudba.

piatok / 18:30 hod. / Bunker B-S 4 / vstup voľný

Urban Market

Urban Market je kultúrno-spoločenským podujatím, ktoré v sebe spája živý dizajnový trh súčasnej umeleckej a kreatívnej tvorby, prezentáciu profesionálnej módy, dizajnu a umenia, ako aj pestrý kultúrny program a tvorivých ľudí z rôznych odvetví umenia v jednom čase na jednom mieste. Po troch vydaniach na Fakulte architektúry sa Urban Market 2017 (Winter Edition) presúva na nové, neokukané miesto. Aktuálnou témou bude MINIMAL. Viac informácií nájdete TU.

piatok – nedeľa / Mlynica, Turbínová 1, Bratislava-Nové Mesto / vstupné 2 až 4 eurá

Autoriáda

Nadácia Cvernovka v spolupráci s Literárnym informačným centrom a občianskym združením Literarnyklub.sk pozývajú na prvý ročník literárneho festivalu Autoriáda 2017. Program festivalu je určený pre návštevníkov všetkých vekových kategórií s dôrazom na rodiny s deťmi.

Okrem autogramiád a besied so 40 spisovateľmi je pripravených aj množstvo podujatí pre deti a mládež, workshopy, prezentácie a diskusie pre začínajúcich umelcov, predajnú výstavu kníh slovenských autorov i publikácií pre deti, stánky s gastronomickými špecialitami a dva samostatné celovečerné hudobné programy.

piatok – sobota / Nová Cvernovka / kompletný program festivalu a viac informácií nájdete TU

Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby

Dvanásty ročník jedinečného vianočného festivalu určeného pre spevácke zbory prináša to najzaujímavejšie z oblasti zborového spevu. Okrem domácich speváckych zborov sa návštevníkom predvedú aj umelci z Lotyšska, Ruska, Estónska či Juhoafrickej republiky. Program festivalu a viac informácií nájdete TU.

piatok – sobota / Hviezdoslavovo námestie, Koncertná sieň Klarisky / vstup voľný

Mikulášske akcie

Bratislavská mestská časť Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na podujatie Mikuláš v SD Nivy. Mikuláš rozdá všetkým dobrým deťom darček a pozve ich do kina na vianočné premietanie.

piatok / 17:00 hod. / Spoločenský dom Nivy

V Rači sa môžete tešiť interaktívny mikulášsky príbeh inšpirovaný rozprávkou L. Carrola – Alica v krajine zázrakov. Deti spolu vytvoria príbeh a pomôžu Alici pripraviť sa na Mikuláša. Zároveň jej ukážu, že veriť v čaro Vianoc je jednoznačne krásne.

sobota / 14:00 hod. / Nemecký kultúrny dom Rača

Netradičnú mikulášsku atmosféru môžete v Slovenskej národnej galérii zažiť aj tento rok. Bude sa cestovať v čase aj v priestore, nakukneme do minulosti, poprechádzame sa neznámymi cestičkami a možno sa na chvíľu ocitneme aj v budúcnosti.

sobota / 14:00 hod. / Slovenská národná galéria / vstupné 4 eurá pre celú rodinu

Vianoce v Lamači

V sobotu si v Lamači prídu na svoje všetci, ktorí majú radi pravú vianočnú kapustnicu. Na Malokarpatskom námestí sa totiž uskutoční súťaž vo varení tejto obľúbenej pochúťky. Zúčastnené tímy zabojujú nielen o titul „Najlepšia vianočná kapustnica“, ale aj o finančné odmeny či vecné ceny a ocenené budú aj tímy s najlepším názvom či najkreatívnejším označením. Súčasťou podujatia Vianoce v Lamači budú aj kultúrne vystúpenia, vianočné tvorivé dielne, ale i Vianočné majstrovstvá Bratislavy v karate detí.

sobota / od 10:00 hod. / Malokarpatské námestie, Kino Lamač a telocvičňa základnej školy / vstup voľný

Vianočný bazár chalaňov

Vianočný bazár chalaňov je charitatívny projekt, ktorý každoročne organizujú známi herci z Astorky – Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab. Príďte si po vianočné darčeky, zažite príjemnú vianočnú atmosféru, stretnite sa s niektorým z vašich obľúbených hercov, alebo príďte iba podporiť dobrú myšlienku.

sobota – nedeľa / od 10:00 do 21:00 hod. / V-klub / dobrovoľný príspevok

Beatles love songs

Zažite fantastickú atmosféru 60. rokov na vlastnej koži so skupinou The Backwards. Vo viac ako dvojhodinovej show budete počuť najobľúbenejšie pesničky z repertoáru legendárnych The Beatles. Hudobná skupina The Backwards funguje už 21 rokov a za ten čas stihla získať mnoho svetových ocenení. Pravidelne koncertuje v zahraničí, kde patrí k najlepším kapelám na svete interpretujúcich legendárnu štvorku.

sobota a nedeľa / 17:00 hod. / Teatro Wüstenrot / vstupné 16 a 20 eur

Dni Vianoc v Inchebe

Tisíce tipov na tradičné i originálne vianočné prekvapenia, sviatočná atmosféra, vôňa vareného vína a vianočných špecialít a k tomu predvianočný program pre deti i dospelých – to všetko do Incheby prinášajú Dni Vianoc. Počas predvianočného obdobia si návštevníci môžu zaobstarať nielen vianočné dekorácie, ale aj hračky, knihy, kozmetiku, šperky a bižutériu, oblečenie, elektroniku, doplnky do interiéru a mnoho ďalších zaujímavých drobností a vianočných darčekov pre svojich blízkych.

do 20. decembra / Incheba / vstupné 2 eurá

Tipy na víkend (8. - 10. 12.)
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM