Správy Samospráva

Staromestské vianočné trhy ponúknu tradičné stánky, klzisko aj veľký adventný veniec

Na obľúbených Staromestských trhoch rozsvietia postupne 4 adventné sviečky, nebude chýbať detská zóna, charitatívne stánky ani bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Staromestské vianočné trhy ponúknu tradičné stánky, klzisko aj veľký adventný veniec
19
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislave sa 24. novembra rozžiari stromček na Hlavnom aj na Hviezdoslavovom námestí. Každé z týchto priestranstiev má svojich priaznivcov, obe majú podobnú a predsa odlišnú atmosféru.

Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí ponúknu aj v tomto roku množstvo stánkov a bohatý sprievodný program. Nebude chýbať ani obľúbené detské klzisko a nadrozmerný adventný veniec, na ktorom starosta Starého Mesta Radoslav Števčík spolu s cirkevnými hodnostármi zapáli každú nedeľu o 18:00 hod. jednu sviecu.

Pestrý vianočný program

Vianočné trhy pred historickou budovou SND slávnostne otvorí v piatok 24. novembra o 18:00 hod. koncert Roba Opatovského a hercov Novej scény. Moderátorského mikrofónu sa ujme pôvabná Karin Haydu.

Vianočnú atmosféru s tradičnými stánkami počas celého trvania trhov obohatí kultúrny program. Ten sa bude odohrávať vždy od štvrtka do nedele najmä na pódiu umiestnenom medzi zónou so stánkami a historickou budovou opery SND.

Štvrtky budú vyhradené vystúpeniam žiakov staromestských základných, materských a cirkevných škôl, a to vždy od 16:00 hod. V piatok, sobotu a nedeľu od 17:00 hod. sa budú na pódiu konať koncerty známych hudobníkov a skupín, napríklad Pavla Hammela, Le Payaco, Katky Korček, Roba Opatovského, O.B.D a ďalších. Objaví sa aj herec Činohry SND Robo Roth.

Na Mikuláša, v stredu 6. decembra, Staré Mesto pripravilo program MIKULÁŠ so Zuzanou Haasovou a divadlom HAAF. Akcia, ktorá priláka najmä deti, sa začne o 15:30 hod. Najmenších poteší aj tradične klzisko v strede námestia a detská zóna. Dospelí sa zas budú môcť pristaviť v charitatívnych stánkoch. Staromestské vianočné trhy potrvajú, podobne ako trhy na Hlavnom námestí, do 23. decembra.

Podrobný program Staromestských trhov na Hviezdoslavovom námestí nájdete TU.

Vianočné trhy - klzisko na Hviezdoslavovom námestí
19
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM