Kultúra

Mikuláš v Bratislave: Tipy na akcie, kde si detičky užijú pravú mikulášsku zábavu

Bradatého pánka v červenom rúchu nájdete v meste v rôznych podobách. Zoskočí padákom, odvezie deti parnou lokomotívou aj vyhliadkovým autíčkom. Navyše, rozdá kopu sladkostí!

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš v Bratislave: Tipy na akcie, kde si detičky užijú pravú mikulášsku zábavu
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Mikulášske jazdy na Prešporáčiku

Mikuláš a Prešporáčik pozývajú všetky dobré deti na vyhliadkovú jazdu na Bratislavský hrad. Jedno dieťa do 12 r. v sprievode platiacej dospelej osoby sa odvezie zadarmo. Informácie nájdete na t.č. 0903 302 817. Lís­tky si môžete vopred rezervovať.

1. až 3. decembra / od 10:00 do 16:00 hod. / nástup na Hviezdoslavovom námestí, pred historickou budovou SND / viac TU

Mikuláš v Zoodome

Najveselší Mikuláš so zvieratkami, kde nikto neodíde s prázdnymi labkami. Tak, ako každý rok, ani tento nebudú chýbať zábavné súťaže pre psíky, karneval, program pre deti – maľovanie na tvár a tvorivé dielne, dog dancing, canisterapia či hlavolamy so psíkmi. Tešiť sa môžete aj na veľkú mikulášsku tombolu!

Ak hľadáte nového člena rodiny, šťeniatka z útulku Dog Azyl budú čakať a radi s vami odídu domov. Pripravené bude chutné občerstvenie pre všetkých dvojnohých aj štvornohých. Samozrejme, príde aj Mikuláš, Anjel a Čert.

sobota 2. decembera / 10:00 – 17:30 hod. / Zoodom

Mikuláš na ľade

Všetky deti dostanú darček od Mikuláša, na ľade budú prebiehať drobné súťaže a na koniec bude vyhlásená najkrajšia karnevalová maska. Nezabudnite si priniesť korčule a dobrú náladu!

sobota 2. decembra / 10:00 hod. / Zimný štadión Ondreja Nepelu (Slovnaft Aréna) / vstupné 1 euro

Mikuláš priletí priamo z neba!

V Petržalke Mikuláš doslova priletí z oblohy. Na dostihovú dráhu totiž zoskočí z lietadla. Všetko to vypukne o 13:00 hod. ukážkami práce hasičov a záchranárov, ale aj vozením sa na koníkoch alebo čertovskou cestou, ktorej sa však deti nemusia vôbec báť. O zábavu sa postarajú malí čerti z čertovskej škôlky, ktorí budú čakať na zábavných stanovištiach.

Nebude chýbať koncert populárnej skupiny pre deti Paci Pac, ako aj ďalšie atrakcie, nealko punč, teplý čaj na zahriatie a mikulášske balíčky pre deti. Po 15:30 hod. sa už oči všetkých (nielen) detí budú pozorne upierať na oblohu, odkiaľ priletí samotný Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi. Podujatím bude sprevádzať moderátor Slavo Jurko.

sobota 2. decembra / 13:00 hod. / Závodisko, š. p., Starohájska 29 (dostihová dráha, Petržalka) / vstup zadarmo

Mikuláš na Malej scéne

Aj Mikuláš má právo na Vianoce. Ale ako by ich mohol osláviť bez vianočného stromčeka? Lenže, sám ho vyzdobiť nedokáže! Kto mu pomôže? A kto mu dá pod stromček darčeky? Dozviete sa v divadle, na predstavení klauniád, pantomímy a cirkusových gagov Juraja Benčika, klauna Cirque du Soleil a jeho dvoch kolegov zo Štúdia divadla pohybu pri Divadle Malá scéna v Bratislave, vzdušnej akrobatky a herečky Helenky Škovierovej a žongléra Martina Heriana.

sobota 2. decembra / 17:00 hod. / Malá scéna STU

Mikulášska jazda parným vlakom

Parný rušeň 498.104 Albatros sa opäť vydá na svoju mimoriadnu Mikulášsku jazdu. Od decembra 2016 sa Albatros podrobil technicky a finančne náročnej oprave. Preto si po ročnej pauze zaslúži, aby ťahal Mikulášsky vlak po zaujímavej a náročnej trase. Mikulášskej jazde bude predchádzať od 30. 11. do 1. 12. tradičná Výstava železničných vozidiel na bratislavskej Hlavnej stanici.

sobota 2. decembra / odchod z Bratislavskej hlavnej stanice o 7:42 hod. / viac sa dozviete TU

Mikuláš v ZOO

Mikuláš spolu s anjelom a čertom zavítajú aj do bratislavskej zoologickej záhrady. Okrem toho, že potešia najmenších návštevníkov, pomôžu aj pri kŕmení zvierat, ktoré sa začne o 11:30 hod. Deti nakŕmia medveďa Félixa, diviaky, zebry, žirafy a uvidia aj kŕmenie šeliem. Opice spravia divadlo s dekami a pre tých, čo vydržia do konca, je pripravené vozenie na koníkoch.

nedeľa 3. decembra / od 10:30 hod. / ZOO Bratislava

Karloveský Mikuláš a Chipmunkovia

Mikulášsky program v Karloveskom centre kultúry tentokrát obohatia známi Chipmunkovskí kamaráti Alvin, Teodor a Simon. Zažijete s nimi neopakovateľnú talent show, pri ktorej sa zabavia deti i dospelí. Mikuláš na rozprávkových saniach bude mať pripravené pre každé dieťa sladký balíček a cukrovú vatu. V čase od 10:00 do 12:00 hod. bude prebiehať tvorivá dielnička, kde si deti vyrobia vlastný mikulášsky odznak. Deti je potrebné prihlásiť najneskôr do 1. 12. 2017 na mikulas@karlovaves.sk.

nedeľa 3. decembra / od 10:00 hod. / Kamel Klub / vstup voľný

Mikuláš v RETRO KIDS

Aj tento rok v detskom centre Retro KIDS pripravili skvelú Mikulášsku párty. Počas celého dňa sa môžete tešiť na maľovanie na tvár, tvorivé dielničky a Mikulášske kino s anjelikom a čertíkom. Každé dieťatko si odnesie balónik a sladkosť. Mikuláš príde o 17:00 hod. a všetkým detičkám odovzdá darčeky za básničku.

utorok 5. decembra / 17:00 hod. / OD Centrum

Staromestský Mikuláš

Sníček Hugo, ktorý je tvárou detskej televízie RiK bude snívať, súťažiť, spievať a hrať sa s deťmi. Deťom vysníva nielen pravého Mikuláša, ale aj jeho pomocníkov. Mikuláš, starosta Starého Mesta Radoslav Števčík a Peter Bič sa stanú krstnými otcami CD Sníček. Autorom CD je Peter Bič, texty k piesniam napísal Daniel Hevier. Detičky sa môžu tešiť na sladkosti a iné darčeky. Tiež si môžu niečo želať – pod stromčekom bude pripravený Domček vianočných prianí. Záver bude patriť speváčke Mie a jej Vianočnému koncertu a kúzelníkovi.

streda 6. decembra / 16:30 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Mikuláš v Petržalke

Mikuláš zavíta aj na Petržalské vianočné trhy. Na koči spolu s anjelom a čertom sa tam zastaví 6. decembra o 16:30 hod., starosta Vladimír Bajan rozsvieti stromček a pozve na tradičný starostovský punč.

streda 6. decembra / 16:30 hod. / Námestie republiky

Mikuláš v Dúbravke

Mikuláš príde do Dúbravky a spolu s ním aj čert a anjel. Na všetky detičky čaká skvelá zábava, rozsvietenie stromčeka, tvorivé dielničky a aj krásne darčeky. Podujatie sa uskutoční pred DK Dúbravka.

streda 6. decembra / 17:00 hod. / DK Dúbravka

Mikuláš v Ružinove

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na podujatie Mikuláš v Ružinove. Mikuláš, Anjel a Čert nabalili veľa balíčkov plných sladkých maškŕt. Každé dieťa či už zlé, alebo dobré, dostane od Mikuláša balíček. Deti aj dospelý sa môžu tešiť na vystúpenie KARIN OLASOVEJ.

streda 6. decembra / 17:00 hod. / Park A. Hlinku / Ružinov

Mikuláš v SD NIVY a detské vianočné kino

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na podujatie MIKULÁŠ V SD NIVY. Mikuláš rozdá všetkým dobrým deťom darček a pozve ich do kina na vianočné premietanie. Od 17:00 do 17:15 – príchod Mikuláša a od 17:15 do 18:15 je premietanie kina.

piatok 8. decembra / o 17:00 hod. / Spoločenský dom Nivy, Súťažná 18

Alica v krajine Vianoc

Interaktívny mikulášsky príbeh inšpirovaný rozprávkou L. Carrola – Alica v krajine zázrakov. Deti spolu vytvoria príbeh a pomáhajú Alici pripraviť sa na Mikuláša. Zároveň jej ukážu, že veriť v čaro Vianoc je jednoznačne krásne.

sobota 9. decembra / 14:00 hod. / Nemecký kultúrny dom Rača

Mikuláš v SNG

Netradičnú mikulášsku atmosféru môžete v galérii zažiť aj tento rok. Bude sa cestovať v čase aj v priestore, nakukneme do minulosti, poprechádzame sa neznámymi cestičkami a možno sa na chvíľu ocitneme aj v budúcnosti.

sobota 9. decembra / 14:00 hod. / Slovenská národná galéria / vstupné 4 eurá na rodinu

Mikuláš na ľade
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM