Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Vypočujte si spevácke hviezdy na Devíne a oslávte leto skvelou Summer party na Divokej vode

Máte chuť uvariť chutný guláš v prírode? Alebo si radšej zahopsáte s deťmi na Miletičke? Pravá letná zábava na vás čaká aj v areáli Divoká voda Čunovo.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Vypočujte si spevácke hviezdy na Devíne a oslávte leto skvelou Summer party na Divokej vode
8
Galéria

Hviezdy na Devíne

Na hrade Devín sa opäť stretnú hviezdy českej a slovenskej hudobnej scény. Podporia myšlienku podujatia Tribute to Freedom, teda Pocta slobode, ktorú už deviatykrát organizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na koncerte vystúpia a cappella formácia Fragile i hostia z Českej republiky – Václav Neckář so skupinou Bacily a Marie Rottrová s orchestrom Karla Vlacha. Podujatie sa uskutoční pri príležitosti 73. výročia Slovenského národného povstania, 49. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy a 28. výročia pádu Železnej opony.

piatok / hrad Devín / 18:30 hod. / vstupné 8 eur (vypredané)

Pezinský Permoník

Už tradične každý rok v auguste prichádza Pezinský Permoník do areálu Pezinského kultúrneho centra a prináša so sebou prehliadku toho najkrajšieho, čo zem vydala zo svojej tajomnej pokladnice. Môžete tu obdivovať klenoty zo zbierok slovenských i zahraničných zberateľov alebo sami vystaviť svoje exponáty na obdiv a posúdenie laickej či odbornej verejnosti. Mnohí z vás poznajú toto podujatie aj pod názvom Malokarpatská výstava a burza minerálov, fosílií a drahých kameňov. Súčasťou výstavy bude aj pestrý kultúrny program.

piatok – nedeľa / Kultúrne centrum Pezinok / viac sa dozviete TU

Vychádzky pre pamätníkov

Kam chodili nakupovať naši starí rodičia a kde si chodili sadnúť na kávu? Aj to, ako vnímali zmeny Kamenného námestia, sa dozviete na špeciálnej prechádzke po stále živej histórii námestia SNP a priľahlého okolia. Ak máte aj vy nejaké spomienky na tieto námestia, príďte sa o ne podeliť.

sobota / Stará tržnica, Nám. SNP 25 / dve vychádzky – o 9:00 a 17:00 hod. / viac sa dozviete TU

Letné hopsanie

Trhovisko Miletička pozýva v sobotu na skvelý športový deň. Pre detičky bude pripravená súťaž v skákaní vo vreci, športové aktivity, tvorivé dielničky, bublinový workshop, taekwondo exhibícia, detská diskotéka a mnoho ďalšieho.

sobota / trhovisko Miletička / od 9:00 hod. / vstup voľný

Devínskonovoveská kotlina

V Devínskej Novej Vsi na vás v sobotu čaká obľúbený výročný happening varenia kotlíkových jedál, gulášov, fazuľovice, halászlé aj šúľancov. Neváhajte a príďte navariť alebo ochutnať.

sobota / Tarzania Devínska Nová Ves, Na Mýte / od 10:00 do 22:00 hod. / vstup voľný

Summer party na Divokej vode

Nenechajte si ujsť pravú letnú zábavu v areáli Divoká voda Čunovo. Súčasťou párty bude aj projekt Spolu svetom, ktorý organizuje nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM. Okrem aktivít, ktoré sa budú odohrávať na viacerých stanovištiach sa môžete tešiť aj na športové aktivity, ktoré areál vodných športov Divoká voda ponúka, ako napríklad rafting, vodné skútre, surfovanie, stand up paddle a tiež na skvelú večernú hudobnú zábavu.

V rámci Summer party sa môžete zapojiť aj do turnajov vo futbale a plážovom volejbale. Hudobnú časť programu odštartujú talentované deti z hudobnej formácie RocKids. Vystúpi aj šarmantná saxofonistka Saxana Sapietová a na rockovú nôtu vás naladí kapela Nadrband.

sobota / areál Divoká voda Čunovo / od 11:00 hod.

Dúhový PRIDE Bratislava

V sobotu sa bude konať už 7. ročník tradičného festivalu Dúhový PRIDE Bratislava. Nadväzuje tak na myšlienku podobných sprievodov po celom svete, že všetci ľudia sú si rovní bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu. Je farebnou prechádzkou po Bratislave, počas ktorej sa k LGBTI ľuďom pridávajú ich rodiny, priatelia, kolegovia a známi, aby ukázali, že ide o úplne bežných ľudí na Slovensku, ktorí chcú mať rovnakú šancu ako všetci ostatní udržať si zdravie, ísť si za šťastím, zarobiť si na živobytie, byť v bezpečí vo svojej krajine a starať sa o tých, ktorých milujú.

sobota / Hviezdoslavovo námestie / od 13:00 do 19:00 hod.

Nech šije!

Zaujímavá výstava Nech šije! sa v SNG chýli ku koncu. S výstavou sa v galérii rozlúčia prednáškou špeciálneho hosťa – Konstantiny Hlaváčkovej, historičky umenia, ktorá je kurátorkou zbierky textilu a módy Uměleckoprůmys­lového muzea v Prahe a špecialistkou na históriu textilu. Nasledovať bude záverečné slovo kurátoriek Zuzany Šidlíkovej a Viery Kleinovej. Po prehliadke výstavy pozýva SNG všetkých návštevníkov finisáže na pohár vína.

nedeľa / SNG, Esterházyho palác / 18.00 hod. / vstup voľný

Móda a/ako odpad

Na podujatí sa organizátori zamerajú na pálčivý problém našej sociálno-ekologickej zodpovednosti: „Aký svet chceme odovzdať tým, ktorí prídu po nás?“ Naliehavá otázka dneška sa pritom netýka len životného prostredia. Vedie hlbšie k nám, ľuďom. Dlhodobá udržateľnosť zdrojov je možná nielen cez našu zodpovednosť voči životnému prostrediu, ale i k sebe navzájom.

nedeľa / Caritas Slovakia, Kapitulská 18 / od 15:00 do 20:00 hod.

Jazzové rytmy v Ružinove

Ružinovskú fontánu v Parku Andreja Hlinku rozozvučia v nedeľu jazzové rytmy barytón saxofonistu, skladateľa a aranžéra Erika Rothensteina. Na svoje si teda prídu všetci hudobní fajnšmekri. Erik Rothenstein vyštudoval bratislavské konzervatórium a ďalej pokračoval na hudobnej univerzite v Graze na jazzovom oddelení. Ako kapelník sa venuje svojmu kvintetu a sústreďuje sa na vlastné autorské kompozície prameniace z moderného mainstreamového jazzu v kombinácii s etnickými prvkami strednej a južnej Európy. Koncertoval ako líder so svojim kvartetom, kvintetom a ako „sideman“ v rôznych formáciách.

nedeľa / Park Andreja Hlinku / 19:00 hod. / vstup voľný

Program na víkend
8
Galéria
Zdroj: divokavoda.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM