Kultúra

LETNÉ KINO: V Bratislave vznikli dve nové open-air kiná

V Bratislave a okolí máme niekoľko možností, kam vyraziť na premietanie pod holým nebom. Za posledný týždeň k nim pribudli ďalšie dve.

Ilustračný obrázok k článku LETNÉ KINO: V Bratislave vznikli dve nové open-air kiná
Zdroj: Facebook

Letné kiná už otvorili svoje brány! Zoberte priateľov a pozrite si filmy netradične – pod nočnou oblohou plnou hviezd.

Hneď na úvod si dovolíme niekoľko dôležitých rád. Ak sa chystáte na premietanie do amfiteátra, myslite na to, že lavičky sú tvrdé. Deka spraví sedenie pohodlnejším. Aj v lete bývajú noci chladné, takže si nezabudnite zobrať teplejší svetrík. Myslite tiež na komáre a majte vždy po ruke kvalitný repelent. Príjemnú zábavu.

Letné kino v Ružinove

Tohtoročné Kultúrne leto v Ružinove so sebou prinieslo okrem bohatého hudobného programu v Parku Andreja Hlinku aj bezplatné premietanie filmov pod holým nebom.

Vždy v utorok sa môžete tešiť na niektorý z najobľúbenejších filmov v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere. Najbližšie si pozrieme film Až vyjde Mesiac. Rozpráva o dvoch dvanásťročných deťoch, ktoré sa úplnou náhodou stretnú a zamilujú sa. On je sirota, ktorá trávi čas v skautskom tábore a nikto ho nemá rád. Ona sa cíti vo svojej usporiadanej rodine cudzia, nepochopená. Obaja vedia o svete dospelých „všetko“ – a rozhodnú sa spolu utiecť. Wes Anderson, režisér filmov ako Taká zvláštna rodinka či Darjeeling Limited prináša príbeh plný pre neho typického suchého humoru a zmyslu pre paródiu plný hereckých hviezd a dobrej hudby.

každý utorok / 21.00 hod. / amfiteáter v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere / vstup voľný

Letné kino na Kuchajde

V rámci Kultúrneho leta pripravila mestská časť Nové Mesto 7. ročník projektu Letného kina v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda, ktoré bude aj tento rok fungovať formou hlasovania. Na stránke Kino na Kuchajde môžete hlasovať za jeden z troch ponúkaných filmov. Stránku treba sledovať, aby ste mohli zahlasovať za váš obľúbený film. Aktuálne si môžete vybrať z trojice filmov Bezva ženská na krku, Rozprávka pre Emu a Manžel na hodinu. Víťazný film si pozrieme v stredu 23. augusta.

vždy v stredu a v sobotu / 21.00 hod. / Kuchajda / vstup voľný

Letné kino Rača

Letné kino privíta opäť vynovený amfiteáter v Rači. Dnes si pozrieme film Teória tigra. Tragikomická road movie s Jiřím Bartoškom o tom, že aj skrotení muži môžu zdivieť.

každý piatok / 21.15 hod. / Amfiteáter v Rači, Knižkova dolina / vstup voľný

Letné kino v Líščom údolí

Aj tento rok si pre vás mestská časť Bratislava-Karlova Ves pripravila Filmové leto v Líščom údolí. Dnes si pozrieme Gympl. Príbeh partie študentov gymnázia, ktorí sa venujú maľovaniu graffiti. Na pozadí sa ale odkrývajú problémy mladej generácie, konflikt medzi konformitou a úplnou slobodou…

každý piatok / 20.30 hod. / Park SNP Líščie údolie / vstup voľný

Autokino Shopping Palace

Ak sa obávate hmyzu v tráve, film si môžete pozrieť aj z pohodlia vášho auta v Autokine na Zlatých pieskoch. Ako jediné premieta až trikrát týždenne – každý štvrtok, piatok a v sobotu, vždy o 21:30 hod. na parkovisku Shopping Palace Zlaté piesky. Zaparkujte, nalaďte rádio na frekvenciu 91 FM a vychutnávajte si film.

V tomto týždni sú pre vás pripravené Vojnoví psi (dnes), Madisonské mosty (sobota) a Podivuhodný prípad Benjamina Buttona (štvrtok, 24. 8.).

vo štvrtok, v piatok a v sobotu / 21.30 hod. / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Letné kino Istracentrum

Večerné premietanie filmov pod holým nebom, s občerstvením na nádvorí Miestnej knižnice v Devínskej Novej Vsi, dnes ožije filmom Rande naslepo. Romantická komédia Rande naslepo bola nakrútená podľa skutočného životného príbehu, ktorý vo svojej knihe vtipne popísal Saliya Kahawatte. Už od mladosti postupne strácal zrak, ako si teda získa a udrží vysnívanú prácu v luxusnom hoteli?

každý piatok / 21.15 hod. / Istrijská 6 (Istracentrum) / vstup voľný

Vajnorské open-air letné kino

V rámci Kultúrneho leta 2017 pripravila mestská časť Bratislava-Vajnory filmové predstavenia Open Air Kina. Dnes si pozrieme Lego príbeh. Originálny počítačovo animovaný príbeh v 3D rozpráva príbeh Emmeta, bežnej, poslušnej a dokonale priemernej LEGO mini postavičky, ktorá je omylom identifikovaná ako tá najvýnimočnejšia osoba, v ktorej rukách leží záchrana sveta. Zrazu sa ocitne v spoločenstve cudzincov na epickej výprave za zastavením diabolského despotu. Na túto cestu je však Emmet beznádejne nepripravený.

každý druhý piatok / 21.00 hod. / Park pod lipami / vstup voľný

Amfiteáter Senec

V zrekonštruovanom amfiteátri v blízkosti Slnečných jazier môžete denne počas celého leta pozerať filmy, divadlá či predstavenia, ktoré pre vás mesto pripravilo. Program nájdete TU.

denne / Amfiteáter Senec / čas a vstupné podľa programu

Letné kino SNG – Berlinka

V priestore Berlinka v Esterházyho paláci sú pre vás pripravené žánrovo rôznorodé filmy od špičkových európskych režisérov. Najbližšiu stredu si pozrieme film Toni Erdmann. Komediálna senzácia z festivalu v Cannes o vzťahu výstredného otca a ambicióznej dcéry, nemecký nominant na Oscara.

každú stredu / od 21.00 hod. / Berlinka v Esterházyho paláci / vstupné 3 eurá

Amfiteáter Pezinok

Pezinský amfiteáter bol prvý na Slovensku, ktorý mal možnosť premietať digitálne nosiče a je v nepretržitej letnej činnosti od začiatku 60. rokov. Dnes je na programe Ja, zloduch 3 (dabing). Najväčší svetový zloduch Gru a jeho žltí mimoní pomocníci sa vracajú v novom dobrodružstve. A budú čeliť nemenej rafinovanému zločincovi menom Baltazar Bratt. Našťastie má Gru aj ďalších pomocníkov – agentku Lucy Wilde a adoptovaný trojlístok: Margo, Edith a Agnes.

Program nájdete TU.

denne / 21.00 hod. / Amfiteáter Pezinok / vstup voľný

Letné kino v Stupave

Prvé premietanie v letnom kine prilákalo do záhrady knižnice 80 divákov, ktorí si užili dobrú filmovú komédiu s príjemným posedením a osviežujúcimi nápojmi. V nedeľu je na programe Baba z ľadu. Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovená Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa dovtedy točil výhradne okolo jej dospelých synov, neviest a vnúčat.

nedeľa / 20.30 hod. / záhrada Knižnice R. Morica / vstup voľný

Letné kino na Mičurine

Prvé premietanie na Mičurine! Príďte si vychutnať najkrajší výhľad na večernú Bratislavu na Mičurin. Sledujte stránku OZ Hrad – Slavín a dozviete sa, aký film pre vás organizátori pripravia najbližšie.

utorok / 20:30 hod. / Kúpalisko Ekoiuventa / vstup voľný

NEZABUDNITE! O programe letných kín vás informujeme vždy v piatok ráno na Facebooku Bratislava24.sk.

Foto: ilustračné – z premietania v záhrade Knižnice R. Morica v Stupave

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM