Kultúra

Ružinovskú fontánu rozozvučia jazzové rytmy barytón saxofonistu Erika Rothensteina

Nedeľný večer sa bude v Ružinove niesť v znamení jazzu a dobrej nálady.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovskú fontánu rozozvučia jazzové rytmy barytón saxofonistu Erika Rothensteina
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinovskú fontánu v Parku Andreja Hlinku rozozvučia v nedeľu jazzové rytmy barytón saxofonistu, skladateľa a aranžéra Erika Rothensteina. Na svoje si teda prídu všetci hudobní fajnšmekri.

Jazzový koncert

Erik Rothenstein vyštudoval bratislavské konzervatórium a ďalej pokračoval na hudobnej univerzite v Graze na jazzovom oddelení. Ako kapelník sa venuje svojmu kvintetu a sústreďuje sa na vlastné autorské kompozície prameniace z moderného mainstreamového jazzu v kombinácii s etnickými prvkami strednej a južnej Európy. Koncertoval ako líder so svojim kvartetom, kvintetom a ako „sideman“ v rôznych formáciách.

Spolupracoval s Martinom Ďurindom, Ďurom Griglákom či Petrom Lipom, ďalej s mnohými výbornými slovenskými a rakúskymi hudobníkmi, s rôznymi big bandmi i s klasickým orchestrom. Je zakladajúcim členom skupiny Pressburger Klezmer Band, s ktorou mestská časť Ružinov pravidelne spolupracuje.

Koncert Erika Rothensteina patrí do série hudobných vystúpení v rámci Kultúrneho leta v Ružinove, ktoré pripravili MČ Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov. Hudobní nadšenci si môžu toto podujatie vychutnať bezplatne.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM