Kultúra

Tipy na víkend: Vianočná atmosféra sa šíri na hrad aj do horárne

V hlavnom meste naplno zavládla sviatočná nálada. Vianočné trhy nájdete už aj v Petržalke, na Bratislavskom hrade či v Horskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Vianočná atmosféra sa šíri na hrad aj do horárne
7
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočná Petržalka 2019

Program Vianočnej Petržalky je predovšetkým o podujatiach, ktoré nám navodia príjemný predvianočný pocit a atmosféru. Čakajú vás rôzne sprievodné podujatia, koncerty, ktoré sa budú konať v Kultúrnych zariadeniach Petržalky a predovšetkým na Petržalských vianočných trhoch 2019, ktoré otvoria svoje brány v piatok na Mámestí Republiky.

Do nedele 15. 12. 2019 budú pripravené stánky s vianočným občerstvením a vianočným tovarom a každý piatok, sobotu a nedeľu sa budú konať hudobné, tanečné alebo divadelné predstavenia v čase od 17:00 – 19:00 hod.

Kompletný program nájdete TU.

od piatka – 15. decembra / Námestie Republiky

Adventné workshopy

V Petržalskej tržnici sú pre vás pripravené zaujímavé workshopy. A to už niekoľko, aj pre menších, aj pre dospelých. Víkend pred adventom si môžete vyrobiť originálny adventný svietnik alebo adventný veniec s kreatívnymi floristami. Naučíte sa, ako si vyzdobiť medovníčky, aby ste si doma navodili adventnú atmosféru.

piatok – detský adventný svietnik s jednou sviečkou, sobota – adventný veniec, nedeľa – zdobenie medovníčkov / bližšie a ceny sa dozviete TU

Vianočný Cverna Market

Okrem celodenne otvorených prevádzok bude v posledný novembrový víkend opäť pripravený aj program. Pomedzi nakupovanie sa budete môcť zastaviť v sále, kde bude prebiehať literárny festival Autoriáda. Prinesie so sebou nielen zaujímavý program v podobe diskusií s najlepšími slovenskými spisovateľmi súčasnej literatúry, ale aj knižné vydavateľstvá.

sobota / 10:00 hod. / Nová Cvernovka

Advent na hrade 2019

Tak ako po ostatné roky, aj tento krát zavítajú na Bratislavský hrad moderné aj ľudové kapely, divadelné súbory s vianočnými aj veselými, detskými predstaveniami a v neposlednom rade charitatívne organizácie, ktorým môžete aj vy pomôcť počas adventných dní.

Varené víno, medovina, pravá mäsová cigánska či lokše plnené husaciou pečienkou. To všetko patrí na ozajstné Vianočné trhy.

od soboty – 22. december / každý deň od 12:00 hod. / Bratislavský hrad

Bagbet Swap v Novej Cvernovke

Swap je podujatie, na ktorom si môžete ekologicky obnoviť svoj šatník za minimum peňazí. Cieľom tohto podujatia je vytvoriť priestor, kde môžete priniesť pekné a čisté oblečenie, ktoré už nenosíte. Na oplátku si zo spoločného obehu môžete vybrať čokoľvek, čo sa vám zapáči.

Swap v Nová Cvernovka sa bude organizovať pravidelne, každú prvú nedeľu v mesiaci do 18:00 hod.

nedeľa / 13:00 hod. / Nová Cvernovka / vstupné 5 eur

Malý vianočný trh v Horárni

Malý Vianočný trh v Horskom parku, to je intímna vianočná nálada, domácka atmosféra, v ktorej šikovní predajcovia ponúkajú svoje ručne vyrábané vianočné darčeky či dobroty.

nedeľa / 14:00 hod. / Horáreň – Horský park

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM