Kultúra

Tipy na VÍKEND v Bratislave: Z Veľkonočného dvora sa za dinosaurami môžete odviezť aj Karosami

Bratislavčania sa nebudú nudiť ani tento víkend. Hoci počasie nebude najlepšie, bohatá ponuka podujatí spestrí váš deň.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na VÍKEND v Bratislave: Z Veľkonočného dvora sa za dinosaurami môžete odviezť aj Karosami
17
Galéria
Zdroj: TASR

Biskupický Veľkonočný dvor

Príďte sa pozrieť a odfotiť sa na biskupickom čarovnom dvore plnom veľkonočnej atmosféry. V stánkoch si budete môcť kúpiť rôzne veľkonočné dobroty – šunku, klobásky, ale aj palacinky a veľkonočné vajíčka.

od 1. apríla až do 17. apríla 2022 na dvore miestneho úradu na Trojičnom námestí počas týždňa, počas úradných hodín / cez víkendy od 09.00 do 17.00 hod.

Rozlúčka s Karosami

Rozlúčková jazda a prehliadka vozidiel Karosa, ktoré desaťročia brázdili ulice v Bratislave. Štart bude z Hlavnej stanice, okružnou jazdou legendárnym autobusom sa dostanete až na Letisko M. R. Štefánika k vystaveným vozidlám. Podujatie organizuje Dopravný podnik Bratislava.

sobota / Bratislava, hlavná stanica / 10.00 hod. / vstup voľný

Viac o podujatí tu:

Stretnutie s dinosaurami

V hlavnom meste si opäť „brúsia zuby“ dinosaury z DINOPARKU. Súčasťou lákavej expozície sú sprievodné aktivity či 3D dinokino plné strhujúcich efektov. Na deti aj dospelých čaká unikátna výstava až 52 statických a dynamických modelov dinosaurov aj v životných veľkostiach. Pripravená je v spolupráci s Dinoparkom.

V priestoroch obchodného domu neďaleko Trnavského mýta uvidíte napríklad kráľovského jaštera Tyranosaura Rexa a jeho tri mláďatá, Chasmosaura, Triceraptopsa, Stegosaura či Allosaurusa. Na tabuľkách vedľa modelov nájdete informácie o tom, v ktorom období žili, akí boli veľkí a čím sa živili. Zároveň si budete môcť otestovať svoje vedomosti.

do 31. mája / Central, Trnavské mýto / vstup voľný

Predajná výstava Akvárium Terárium

Na výstave nájdete všetko pre akvaristov a teraristov a navyše môžete obdivovať fascinujúci svet zvierat.

sobota / od 9.00 hod. / centrum ÚSVIT, Tomášikova 26

Festival na podporu Ukrajiny

Večer venovaný solidarite s Ukrajinou. Slovenskí umelci a umelkyne verejne vystúpia a vyjadria podporu ukrajinským umelcom, a tiež všetkým, ktorých sa konflikt dotýka. Výťažok z festivalu pôjde na účet organizácii blízkej spisovateľovi Serhijovi Žadanovi, ktorá pomáha ľuďom v Charkive.

nedeľa / od 17.00 hod. / A4 – priestor súčasnej kultúry, Karpatská 2

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM