Rôzne Správy

Bratislavčania, čaká nás typický zimný víkend! Kde nasneží a kde bude mrznúť?

V hlavnom meste sme sa dlho vyhrievali jarnými lúčmi slnka. Teraz nás čaká prudká zmena.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, čaká nás typický zimný víkend! Kde nasneží a kde bude mrznúť?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Na Slovensko dorazili zrážky a prichádza aj studený vzduch, ktorý prinesie sneženie do viacerých častí nášho územia, vrátane nížin.

V piatok počas dňa poklesne hranica sneženia na severe nášho územia už na úroveň okolo 600 metrov a snežiť tak bude aj v nižšie položených mestách Slovenska. Zrážky však nebudú počas dňa intenzívne. Informuje o tom portál iMeteo.

Studený víkend

Poriadna zima so studeným vzduchom príde až počas soboty. „V sobotu v skorých ranných hodinách začne počasie od juhu ovplyvňovať rozsiahle zrážkové pole, ktoré bude súvisieť s ďalšou tlakovou nížou, ktorá sa bude presúvať z Jadranu priamo nad naše územie,“ uvádza iMeteo.

Snežiť bude na takmer celom Slovensku s výnimkou Podunajskej nížiny a západu Košického kraja, kde sa skôr očakáva dážď so snehom.

„Vzhľadom na ročnú dobu bude chladno, až veľmi chladno a v studenom vzduchu začiatkom budúceho týždňa prechodne zosilnejú aj nočné mrazy, v dolinách aj pod mínus desať stupňov Celzia,“ upozornil SHMÚ.

Ak plánujete presúvať sa po Slovensku, pripravte sa na to, že cesty budú zasnežené a v horských oblastiach sa môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM