KAW Kultúra

TIPY na víkend v Bratislave: Rovno z koncertu môžete zájsť na chutné jedlo na námestí

Bratislavčanov nič neprinúti sedieť doma. A už vôbec nie, keď je v meste kopa akcií.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Bratislave: Rovno z koncertu môžete zájsť na chutné jedlo na námestí
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Street Food Park

Obľúbená udalosť všetkých, ktorí milujú dobré jedlo a rušný mestský štýl života. Na námestí pred Starou tržnicou je opäť množstvo predajcov s kvalitným a nápaditým pouličným občerstvením. V príjemnej atmosfére a „na stojáka“ si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, olovrant alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.

do soboty / každý deň od 12.00 do 22.00 hod / námestie pred Starou tržnicou / vstup na podujatie je voľný

Koncert v Cyklokuchyni

Víkendový relax sa začína už v piatok. Príďte na ďalší zo série benefičných koncertov pre Ukrajinu. Tentokrát bude dobrovoľné vstupné z koncert použité aj na priamu podporu ukrajinskej hudobníčky. Vystúpia Dreamdrift (UA), Lucia Piussi (Terrible 2s) a Pán Stanislav z Bratislavy.

piatok / 19.00 hod. / Cyklokuchyňa pri Starom moste

Hodina Zeme – nočné kreslenie

V týchto pohnutých časoch je Hodina Zeme príležitosťou vyjadriť solidaritu s ľuďmi a s planétou. Zaujímavý program sa uskutoční v sobotu na Primaciálnom námestí.

17.00 – 20.30 – Spoločné kreslenie stromov fosforeskujúcimi farbami, zábavné tvorivé aktivity, spoznávanie výrobkov z papiera a dreva s FSC certifikátom, ktorý je zárukou zodpovedného lesného hospodárenia

20.30 – 21.30 – Otvorenie unikátnej Nočnej galérie

sobota / od 17.00 hod. / Primaciálne námestie / vstup voľný

Prenos koncertu na Hlavnom námestí

Živý prenos z Medzinárodného charitatívneho koncertného maratónu ZACHRÁŇME UKRAJINU – #StopWar. Počas tohto protivojnového podujatia vystúpia aj svetové hviezdy ako Imagine Dragons, Nothing But Thieves, Fatboy Slim či Craig David. Účinkovať budú i víťazi Eurovízie Salvador Sobral, Netta, ale aj ukrajinskí umelci ako Dakha Brakha či Ruslana a mnohí ďalší.

Do akcie sa zapojí až 20 európskych miest vrátane hlavného mesta Slovenska. Organizátori na bratislavské Hlavné námestie pozývajú obyvateľov Slovenska, aby aj oni prišli podporiť slobodu a mier pre Ukrajincov.

Diváci budú svedkami ako hudobníci, umelci, občianski aktivisti, myšlienkoví lídri, herci, športovci, dobrovoľníci z celého sveta podporia Ukrajinu počas 2-hodinového vysielania. Zároveň budú môcť prispievať pred, počas a po vysielaní na riešenie humanitárnych problémov spôsobených ruskou vojenskou inváziou na Ukrajine.

nedeľa / 17.00 hod. / Hlavné námestie

Bratislava v hľadáčiku

Zaujímavé a netradičné pohľady na krásavicu na Dunaji, našu Bratislavu. Na výstave nájdete 18 autorov z FB fotografickej skupiny Bratislava v hľadáčiku. Skupina na sociálnej sieti rýchlo rástla a okrem príspevkov amatérskych fotografov začali na jej stránke pribúdať aj zábery Bratislavy od viacerých profesionálnych fotografov. K dnešnému dňu má už vyše 8-tisíc členov.

Na výstave uvidíte fotografie od autorov: Rudolf Baranovič, Peter Braun, Miroslav Ftáček, Matej Kotuľa, Jana Kollárová, Adam Kováč, Miroslava Mydliarová, Ľudo Németh, Tomáš Oros, Pavol Procházka, Milena Reichová, Miroslava Streďanská, Tibor Kožíšek, Tomáš Makky, Anna Máté Ivaničová,Viktor Ferenčík, Viliam Biskupič a Luboš Plšek.

galéria Svätoplukova 29 / vstup voľný

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM