Krimi

V Bratislave sa opäť množia VYKRÁDAČKY bytov: Zlodeji používajú TÚTO fintu

Ľudia by sa mali mať na pozore a dobre si všímať svoje okolie, napríklad aj vchodové dvere do paneláku.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa opäť množia VYKRÁDAČKY bytov: Zlodeji používajú TÚTO fintu
Zdroj: pixabay.com

Bratislavská polícia už pred pár týždňami upozornila na opätovný výskyt bytových krádeží, ktoré nesú rovnaké znaky ako prípady z minulého roka. Ľudia by sa mali mať na pozore a dobre si všímať svoje okolie, napríklad aj vchodové dvere do paneláku.

Nenápadný pliešok

O svoju skúsenosť sa podelil Henrik z Podunajských Biskupíc, ktorý si všimol, že s ich vchodom nie je všetko v poriadku.

„V našom bytovom dome máme vchodové dvere na elektromagnetický zámok. Všimol som si, že zámok dvere dobre nedrží a dajú sa silnejším potlačením otvoriť bez čipu. Prehliadol som zámky a našiel som na nich nalepený maličký kúsok čierneho pliešku cca 4×4 mm,“ popisuje na sociálnej sieti Henrik svoju skúsenosť z Bodrockej ulice.

Pliešok spôsobil, že magnet nedoľahol a dvere sa dali otvoriť. Po odstránení pliešku sa zamkli ako mali. „Rovnaký pliešok som našiel aj na dvoch vedľajších bránach. Niekto si takto zabezpečil, aby sa dostal do vchodu hocikedy, mne osobne už šlohli topánky. Skontrolujte si brány, ak máte elektromagnetické zámky, nech sa vám tam nik nepremáva,“ upozorňuje ostatných.

Svoju skúsenosť pridala na sociálnu sieť aj Michaela. „Známemu vykradli byt v Dúbravke. Odomkli si bezpečnostné dvere a aj zamkli keď odišli. Ukradli hotovosť a zlato. Hádajte, čo našli policajti na vchodových dverách? Tie pliešky. Ak nájdete takéto pliešky na dverách, znamená to, že majú pravdepodobne vytipovaný nejaký byt vo vchode,“ predpokladá Michela.

Značkujú si miesto

Polícia už dávnejšie vyzvala Bratislavčanov, aby kontrolovali, či nenájdu na dverách niektorý z prvkov, ktoré používajú zlodeji značkujúci si miesto – napríklad umelohmotné sponky ohnuté do tvaru V umiestnené medzi dvere a zárubňu, tepelné lepidlo nanesené medzi dvere a zárubňu či pretočenie krytu zámku na bezpečnostných dverách do zvislej polohy.

Muži zákona tiež vyzývajú na dobré zabezpečenie a preventívne opatrenia v prípade dlhšej neprítomnosti v mieste bydliska.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM