Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Spoznajte netradičné kúty Zeme alebo obdivujte silné stroje

Voľné dni v Bratislave budú opäť plné skvelých podujatí. Môžete ochutnávať vína, spoznávať ďaleké krajiny alebo zájsť na výstavu nablýskaných motoriek a lodí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Spoznajte netradičné kúty Zeme alebo obdivujte silné stroje
12
Galéria

Cestou necestou

V bratislavskom Dome kultúry Ružinov sa počas víkendu uskutoční v poradí už 9. cyklus cestovateľského festivalu Cestou necestou. Počas jarného vydania festivalu vás čaká viac ako 35 cestovateľských prezentácií. Môžete sa tešiť na prednášky a krajiny ako Mjanmarsko, Etiópia, Nepál, Pakistan, Bhután, Island, Patagónia, Omán, Kolumbia, Kirgizsko či Papua-Nová Guinea.

Viac o festivale sa dočítate TU.

piatok – nedeľa / Dom kultúry Ružinov / piatok 17:00 hod. / vstupné v piatok 8 eur, sobota a nedeľa 12 eur

Motocykel a Boat Show

Výstavisko Incheba ponúkne počas štyroch dní jedinečnú prehliadku motoriek a lodí a zároveň sa môžete tešiť na bohatý sprievodný program plný adrenalínu a zábavy. Na výstavách Motocykel a Boat Show sa zvedavcom predstaví viac ako 100 vystavovateľov z 9 krajín. V rámci sprievodného programu sa môžete tešiť na kaskadérske vystúpenia, zaujímavé besedy a autogramiády motocyklových reprezentantov z rally Dakar.

Viac o výstave sa dozviete TU.

piatok – nedeľa / Výstavisko Incheba / piatok 9:00 hod. – nedeľa 17:00 hod. / vstupné 7 eur, zľavnené 5 eur

Radio_Head Awards Festival

Všetci, ktorí milujú hudbu sa môžu tešiť na dva dni plné toho najlepšieho, čo vzniklo na slovenskej hudobnej scéne za ostatný rok. Na pódiách koncertných štúdií sa predstavia jednak domáce rozhlasové telesá (Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Rezidenčný súbor Rádia Devín) ako aj prizvaní hostia, ktorých umelecká tvorba a produkcia je previazaná s programovou náplňou Rádia Devín a Rádia_FM.

Viac o festivale sa dočítate TU.

piatok – sobota / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / piatok 19:00 hod. / vstupné zdarma

Ochutnajte vína

Počas soboty si na svoje prídu aj milovníci dobrého vína. Čakajú ich totiž hneď dve výstavy tých najlepších vín z regiónu. V Základnej škole v Báhoni sa uskutoční 27. ročník výstavy vín a v dedinke Doľany sa bude konať 13. Malokarpatská výstava vín.

sobota / Báhoň od 14:00 do 22:00 hod. a Doľany o 15:00 hod. / vstup zdarma

Orbis Harmoniae

Priatelia alternatívneho životného štýlu sa môžu tešiť na 18. ročník festivalu zdravia a harmonického životného štýlu Orbis Harmoniae. Budete si môcť vypočuť bloky prednášok, zúčastniť sa workshopov zameraných na zlepšenie fyzického, duševného i duchovného zdravia ako aj navštíviť množstvo predajných stánkov ponúkajúcich knihy, čaje, bylinky, rôzne terapeutické pomôcky či prípravky. Môžete absolvovať stretnutie s rôznymi terapeutmi, vykladačmi, astrológom alebo si posedieť v čajovni a nasať príjemnú rodinnú atmosféru podujatia.

Viac o festivale sa dozviete TU.

sobota – nedeľa / Pezinské kultúrne centrum / sobota 9:00 hod. / vstupné na jeden deň 6 eur, oba dni 9 eur

Zdroj: YouTube.com

Stretnutie zberateľov

Ak patríte medzi nadšených zberateľov, táto akcia vás určite zaujme. Na stretnutí všetkých, ktorí sa venujú tejto menej tradičnej aktivite, nájdete najrôznejšie cennosti ako mince, pohľadnice, bankovky, odznaky, vyznamenania, telefónne karty, etikety, vreckové kalendáre, pivné tácky, filatélia, plagáty, knihy či gramoplatne.

sobota / Stredisko kultúry Vajnorská / 8:00 – 12:00 hod. / vstupné 1 euro

Koncert Solamente naturali

Máte radi vážnu hudbu? V tom prípade je tento koncert určený pre vás. Ide o cyklus starej hudby na historických nástrojoch Musica poetica da camera. Na koncerte sa predstavia mladí inštrumentalisti študujúci v zahraničí: Kristína Chalmovská (violončelo) a Lukáš Kmiť (viola) vo Švajčiarsku, Jakub Mitrík (lutna) v Nemecku a Rozália Tomášková (husle) v Taliansku.

nedeľa / Slovenská národná galéria Bratislava / 18:15 hod. / vstupné 4 eurá

Tipy na víkend (10-12.3.)
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM