Kultúra

Tipy na víkend: Budete skúmať vedu a techniku alebo sa zabavíte na Barbie párty?

Druhý novembrový víkend si prídu na svoje malí objavitelia, fanúšičky populárnej Babrie, ale aj milovníci dobrého vínka či kvalitného čítania.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Budete skúmať vedu a techniku alebo sa zabavíte na Barbie párty?
10
Galéria

Svätomartinské dni

Oslavy mladého vína patria medzi obľúbené podujatia nielen pre vinárov, ale aj všetkých Bratislavčanov. Milovníci dobrého vína sa môžu tešiť na ochutnávky tohto moku, pričom pôjde o prvé bratislavské vína tohtoročného zberu. Svoje celoročné úsilie, výsledky umu vinárov, ale aj tohoročnej úrody predstavia vinári z Račianskeho vinohradníckeho spolku.

Ochutnávanie prvého bratislavského vína tohtoročného zberu z Rače a Nového Mesta sa začne v piatok 8. novembra a potrvá do nedele 10. novembra na Primaciálnom námestí. Toto trojdňové podujatie bude oslavou výsledkov práce račianskych a novomeštianskych vinárov.

piatok – nedeľa / Primaciálne námestie

Týždeň vedy a techniky

Tohtoročná vedecká jeseň už tradične vyvrcholí Týždňom vedy a techniky na Slovensku 2019. Do nedele budete môcť objavovať tajomstvá vedy. Tešiť sa môžete na stovky podujatí po celom Slovensku. Napríklad na prednášky, festivaly, workshopy, či najrôznejšie súťaže s vedecko-technickým zameraním.

do nedele

Bibliotéka 2019

Knižný medzinárodný veľtrh Bibliotéka je na Slovensku sviatkom pre tých, ktorí sa podieľajú na tvorbe knižných diel a pre tých, ktorí majú knihy radi a kupujú ich. Tisícky knižných titulov všetkých žánrov, knižné novinky a bestsellery, autogramiády, krsty kníh, besedy so spisovateľmi, bohatý program pre deti i dospelých… a omnoho viac na vás čaká na knižnom veľtrhu Bibliotéka v Inchebe.

do nedele / piatok 9:00 – 19:00 hod., sobota 10:00 – 19:00 hod., nedeľa 10:00 – 18:00 hod. / Incheba / základné vstupné je 7 eur

Blší trh v Starej tržnici

Milí priaznivci blších trhov a výhodných nákupov, Blšie trhy sa budú konať od septembra na prvom poschodí v Starej tržnici v termínoch 14. a 28. septembra, 12. októbra, 9. a 16. novembra a 21. decembra 2019. Otvárame už o 9:00 hod.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Beh okolo Slovnaftu

Príďte si zabehať s celou rodinou. Pre deti sú pripravené špeciálne kategórie a sprievodný program. Dospelých čaká beh cez rafinériu Slovnaft s veľkolepým dobehom v industriálnej Refinery Gallery.

Podrobné info nájdete TU.

sobota / 1:00 hod. / Vlčie hrdlo, športový areál Slovnaft / štartovné je 13 eur

Pravá párty od Mattela

Nenechajte si ujsť interaktívnu párty s obľúbenými hračkami Mattel. Pripravte svojim deťom víkendový program a zažite spoločne hodiny kreatívnej zábavy. Akcia sa bude konať v Barbie zóne, kde si vyskúšate rôzne povolania a jedinečnú Barbie akadémiu. Alebo si poďte dať závody o preteky na najnovších autodráhach v zóne Hot Wheels či na herných konzolách Xbox. Tešiť sa môžete aj na fotostenu, maľovanie na tvár, kreatívne workshopy či súťaže o darčeky.

piatok – nedeľa / Vivo (bývalý Polus)

Zdroj: citylife.sk

Tipy na víkend
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM