Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Nenechajte si ujsť podujatia plné jedla, trhov a otvorených dverí!

Víkend bude v Bratislave nabitý zaujímavými podujatiami. Bratislavské mestské dni každoročne vylákajú do ulíc húfy ľudí!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Nenechajte si ujsť podujatia plné jedla, trhov a otvorených dverí!
12
Galéria

Audiovizuálna show

Pri príležitosti 150. narodenín Múzea mesta Bratislavy si mesto Bratislava, Múzeum mesta Bratislavy a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pripravili unikátnu audiovizuálnu show, tzv. videomapping.

Na priečelí budovy Starej radnice sa v piatok o 21:00 hod. odohrá historický príbeh múzea v podobe svetelnej, tanečnej a hudobnej šou. Diváci budú svedkami príbehu, ktorý predstaví významných ľudí podieľajúcich sa na vzniku Múzea mesta Bratislavy.

piatok / 21:00 hod. / na priečelí budovy Starej radnice / vstup voľný

Street Food Park

Na aprílovom Street Food Parku si pochutnáte na dobrotách od Charlie Fresh, Crumpel´s Pou­tinerie, Foodstock, Glutenfreeaks, Golden Dutch Mini Pancakes, Laksa, NYC Corner, Poľná Kuchyňa, Ramtandoori, Salt'n'pepa Foodtruck, Trhance jak párance, Twister Bakery či Unas bistro. Pristavený je aj Folcík, Sigelsberg Cider, Sódabar a Vínomobil.

do soboty / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Bratislavské mestské dni

Predposledný aprílový víkend bude patriť už 15. ročníku obľúbeného podujatia Bratislavské mestské dni 2018. Aj tento rok samospráva bezplatne sprístupní desiatky podujatí svojich mestských organizácií. Bratislavské mestské dni opäť prinesú atraktívny víkend strávený v meste, v jeho kultúrnych organizáciách, na námestiach, ale aj v blízkej prírode.

Tohtoročnou novinkou budú trhy na Primaciálnom námestí. Môžete sa tešiť tiež na vyhliadkové plavby na Dunaji či obľúbené lesnícke dni na Železnej studienke a Kamzíku. Tyršovo nábrežie bude zase patriť smetiarom a téme odpadu.

piatok – nedeľa / viaceré lokality mesta / vstup voľný

Aj ryby chcú cestovať

Príďte sa dozvedieť viac o rybkách, zdravých riekach a prečo je pre ryby dôležitá „sloboda“ pohybu. Uvidíte živé ryby Dunaja, deti si môžu vyrobiť vlastnú „šťastnú“ rybku, dospelí pozrieť film, alebo sa vydať na komentovanú prechádzku ku Karloveskému ramenu.

Viac info o programe TU.

sobota / 9:00 hod. / Vodárenské múzeum

Dobrý trh na Jakubáku

Dobrý trh na Jakubovom námestí sa koná už po šiestykrát. Dobrý trh je príležitosťou spomaliť, oddýchnuť si pod stromami a vychutnať si život v meste.

Na Jakubovom námestí na vás čaká tradične kvalitný nákup, predajcovia na Dobrý trh sú starostlivo vyberaní podľa prísnych kritérií. Pripravený bude aj bohatý program, do ktorého sa zapoja aj susedia a prevádzky z okolia. V súvislosti so susedstvom sa chystá viacero prekvapení.

sobota / 10:00 hod. / Jakubovo námestie / vstup voľný

Asia Days 2018

Príďte si vychutnať ázijskú atmosféru na tom najexotickejšom festivale, ktorý pripravilo Asia Info Centrum v spolupráci s festivalom [fjúžn]. Chill-out zóna, workshopy, jedlo, program a stage v znamení kapiel, tanca, spevu, bojových umení a prednášok. To najlepšie z ázijskej kultúry. Príďte ju spoznať a užiť si všetky chute z Číny, Kórey, Japonska a Indie.​​

sobota – nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Tipy na víkend
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM