Kultúra

Ázijské dni ponúknu pestrý mix gastronómie, hudby, tanca aj bojových umení

Asia days na Hviezdoslavovom námestí budú súčasťou festivalu nových menšín a cudzincov s názvom [fjúžn].

Ilustračný obrázok k článku Ázijské dni ponúknu pestrý mix gastronómie, hudby, tanca aj bojových umení
4
Galéria
Zdroj: Asia info center FB

V apríli sa to v Bratislave zaujímavými podujatiami len tak hemží. Zrejme najexotickejším podujatím budú Asia Days, ktoré pripravilo Asia Info Centrum v spolupráci s festivalom [fjúžn].

Exotický festival

Festival ázijskej kultúry ponúkne na Hviezdoslavovom námestí chill-out zónu, workshopy, jedlo, program, pódium s kapelami, tanec, spev, bojové umenie aj prednášky.

„Predstavíme vám to najlepšie z ázijskej kultúry. Príďte ju spoznať a užiť si s nami všetky chute z Číny, Kórey, Japonska a Indie,“ pozývajú na sociálnej sieti organizátori podujatia, ktoré sa uskutoční 21. až 23. apríla.

Asia Days budú súčasťou 13. ročníka multižánrového festivalu [fjúžn], ktorý aj tento rok príde s programom približujúcim cudzincov a nové menšiny. V týždni od 20. do 27. apríla budú mať všetci Bratislavčania a návštevníci mesta príležitosť spoznať život, kultúru a tradície ľudí, ktorí sú súčasťou Slovenska, hoci sa tu nenarodili.

Odbúravanie strachu

Festival [fjúžn], na ktorom spolupracujú cudzinecké komunity a komunitné centrá, bude mať svoj priestor aj na Dobrom trhu 21. apríla. Ďalšie pestré podujatia pod jeho hlavičkou sa budú konať v nedeľu 22. apríla počas Dňa otvorených komunít. Môžete sa tešiť na filmové premietania, diskusie, ukážky tradičnej kuchyne či tvorivé dielne.

Témou 13. ročníka festivalu [fjúžn] je otázka dôvery, odbúravanie strachu a budovanie pocitu bezpečia a viery v seba. „Ak je oslabená dôvera v naše inštitúcie, chýba aj medzi ľuďmi. A ak nedôverujeme blízkemu okoliu, je veľmi ťažké pociťovať dôveru voči ľuďom, ktorých nepoznáme a ktorí pochádzajú z iného kultúrneho prostredia,“ vysvetľujú organizátori festivalu z Nadácie Milana Šimečku.

Zdroj: Facebook
Asia Days Bratislava
4
Galéria
Zdroj: Asia info center FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM