Kultúra

Tipy na víkend: Predvianočnú nočnú moru zmierni obľúbený Burzoblšák aj swapovanie

Aj počas "dušičkového" víkendu bude v Bratislave a okolí veľa možností, ako stráviť voľný čas zmysluplne. Nechajte sa inšpirovať niektorým z tipov na víkend.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Predvianočnú nočnú moru zmierni obľúbený Burzoblšák aj swapovanie
8
Galéria

Predvianočná nočná mora

SNM-Múzeum Červený Kameň pozýva na netradičné scénické prehliadky. Tentokrát spoznáte príbeh o ukradnutých Vianociach s názvom Predvianočná nočná mora.

Predvianočná nočná mora je originálnou divadelnou adaptáciou jedného z najobľúbenejších príbehov o svete mŕtvych od svetoznámeho tvorcu Tima Burtona.

Prehliadky sa budú konať v dňoch 1. – 2. novembra a 16. – 17. novembra 2019 od 10:00 do 17:00 hod. Začiatok prehliadky je každú celú hodinu. Vstupné: dospelí 8 eur, seniori, študenti a deti od 3 rokov 4 eurá, rodinné vstupné 22 eur a deti do 3 rokov zdarma.

Burzoblšák

Nie ste fanúšikom fast fashion módy? Snažíte sa myslieť ekologicky aj v rámci vášho šatníka? Burzoblšák bude už tradične ponúkať kvantá second hand oblečenia, ktoré už v šatníkoch pôvodných majiteľov nemá svoje miesto. Ktovie, možno sa stane obľúbeným kúskom práve vášho šatníka!

Mesiac november patrí podpore útulku v Skalici. Akým spôsobom môžete prispieť? Jednoducho si zakúpite niektorý z produktov s logom Burzoblšák. Celý zisk s týmto značením následne putuje na podporu vybraného útulku.

sobota / 8:00 hod. / areál Základnej školy Pavla Marcelyho, Drieňová 16 / vstup voľný

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

Kadžú sobotu o 11:00 hod. sa na poschodí koná Detské divadielko, k dispozícii je aj detský kútik.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Po stopách keramiky

Modra má mnoho prívlastkov, a nielen tekutých pokladov. Medzi druhú najslávnejšiu a najstrašiu tradíciu mesta patrí výroba keramiky. Vyberte sa po stopách keramickej Modry. Dozviete sa, kde sa objavil najstarší hrnčiarsky kruh na svete, prečo je modranská keramika modrá, aký je rozdiel medzi keramikou a majolikou a aj to čo spôsobovali keramickí škriatkovia.

Prehliadku začnete v Múzeu keramickej plastiky, pozriete si aj Galériu národného umelca Ignáca Bizmayera, neobídete ani patróna keramikárov či historickú budovu keramického učilišťa. Modranská majolika bola zapísaná do reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva SR.

nedeľa / 13:00 hod. / Modra / vstupné 13 eur, deti od 2 – 12 rokov 5 eur, dôchodcovia, študenti, ZŤP 11 eur

BAGBET SWAP v Novej Cvernovke

BAGBET je značka, ktorá sa snaží oblečenie nielen eticky vyrábať a upcyklovať, ale zaujíma sa aj to, čo sa stane s oblečením po tom, ako ho prestanete nosiť. Aby oblečenie, o ktoré sme stratili záujem, nekončilo v hĺbinách šatníka, či nedajbože v koši, je tu SWAPovanie.

SWAP je podujatie, na ktorom si môžete ekologicky obnoviť svoj šatník za minimum peňazí – vstupné ej 5 eur. Cieľom tohto podujatia je vytvoriť priestor, kde môžete priniesť pekné a čisté oblečenie, ktoré už nenosíte. Na oplátku si zo spoločného obehu môžete vybrať čokoľvek, čo sa vám zapáči.

Viac info nájdete TU.

nedeľa / 13:00 – 18:00 hod. / Nová Cvernovka / vstupné je 5 eur

Tipy na víkend
8
Galéria
Zdroj: Stará tržnica

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM