Kultúra

Fantastický svet knižných ilustrácií ožíva vrámci 27. ročníka BIB na Bratislavskom hrade

Pripravené sú interaktívne sprievody pod názvom Výrečné obrázky aj scénické čítania vybraných knižných titulov slovenských autorov.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický svet knižných ilustrácií ožíva vrámci 27. ročníka BIB na Bratislavskom hrade
5
Galéria
Zdroj: TASR

Výstava 27. ročníka Bienále ilustrácií Bratislava (BIB) bude dostupná do 5. januára v Slovenskom národnom múzeu (SNM) – Historickom múzeu Bratislavského hradu. Návštevníci si na výstave môžu pozrieť tohtoročných, ako aj minuloročných víťazov.

Stretnutia s ilustrátormi

Návštevníkom BIB 2019 bude k dispozícii aj knižnica BIB 2019, v ktorej nájdu knihy, z ktorých pochádzajú súťažné ilustrácie. Okrem iného si návštevníci môžu vziať knihy do rúk a listovať v nich.

Pripravené sú interaktívne sprievody pod názvom Výrečné obrázky, scénické čítania vybraných knižných titulov slovenských autorov, ktoré sú na výstave prezentované, a aj stretnutia so známymi slovenskými ilustrátormi či tvorivé dielne s nimi.

Ocenenia sú rozdané

Hlavnú cenu Grand Prix BIB 2019 vyhral Hassan Moosavi z Iránu. Cenu Zlaté Jablko BIB 2019 vyhrali Janis Blanks z Lotyšska, Soojung Myung z Južnej Kórey, Anton Lomaev z Ruska, Wen Dee Tan z Malajzie a Chengliang Zhu z Číny. Cenu Plaketa BIB 2019 dostali Guilherme Karsten z Brazílie, Maja Kastelic zo Slovinska, Chiki Kikuchi z Japonska, André Letria z Portugalska a Anat Warshavski z Izraela.

Počas 50-ročnej existencie BIB a jeho 26 ročníkov sa prezentovalo 7953 ilustrátorov zo 111 krajín so 62.517 originálmi ilustrácií a vyše 10-tisíc kníh.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM