Rôzne

Kaverna na Kamzíku otvára novú sezónu. Príďte preskúmať jej tajomné komnaty

Po zimnej prestávke sa opäť otvoria dvere najväčšej delostreleckej kaverny v Bratislave. Nahliadnite do vnútra viac ako 100-ročného objektu.

Ilustračný obrázok k článku Kaverna na Kamzíku otvára novú sezónu. Príďte preskúmať jej tajomné komnaty
8
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre

Mnohé kaverny nad Bratislavou, inak povedané vojenské bunkre, majú už cez sto rokov. Väčšinu bunkrov po prvej svetovej vojne zasypali zemou. Vďaka nadšencom z občianskeho združenia Bunkre však niektoré z nich opäť ožili.

Otvorenie novej sezóny v KK6

Jednou z nich je aj Kaverna Kamzík – 6 (KK6), ktorú objavili v blízkosti vrchnej stanice lanovky v roku 2015. Dobrovoľníci z OZ Bunkre ju následne zrenovovali a ešte v tom istom roku sprístupnili pre verejnosť.

V týchto dňoch sa kaverna KK6 chystá na otvorenie ďalšej sezóny. Pre návštevníkov ju prvýkrát v tomto roku otvoria v sobotu 7. apríla. OZ Bunkre pozýva na udalosť všetkých milovníkov histórie i ľudí, ktorých lákajú tajomné miesta.

Zákutiami kaverny z 1. svetovej vojny vás organizátori prevedú v rámci prehliadok, počas ktorých sa dozviete množstvo zaujímavých informácií z histórie bratislavských bunkrov. „Prehliadky objektu budú každých 30 minút, prvá začne o 10:00 hod. a posledná o 15:30 hod,“ informuje OZ Bunkre. Zároveň sa môžete tešiť aj na výborný kotlíkový guláš a čaj.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM